Rachel Weisz is tegen een vrouwelijke James Bond

In een recent interview met The Telegraph sprak Rachel Weisz zich uit tegen het idee van een vrouwelijke James Bond. Ze gelooft dat vrouwen het verdienen om hun eigen verhalen op het grote scherm te krijgen in plaats van het verwisselen van de mannelijke versie van een personage met een vrouw. Met het personage van Bond merkt Weisz op dat de oorspronkelijke bedoeling van auteur Ian Fleming was om een ​​personage te creëren,“who is particularly male and relates in a particular way to women.” 

Omdat Fleming devoted an awful lot of time to writing this particular character,”  verliest het wisselen van het geslacht een essentieel aspect van het karakter van Bond. Omdat zijn visie op wat mannelijkheid is en de manier waarop hij vrouwen behandelt een van de belangrijkste factoren is van het personage.

De actrice suggereerde verder dat vertellers misschien nieuwe werken zouden kunnen maken met boeiende vrouwelijke personages die in hun eigen respectievelijke verhalen te zien zijn:

“Why not create your own story rather than jumping on to the shoulders and being compared to all those other male predecessors? Women are really fascinating and interesting and should get their own stories.”

Het idee van een vrouwelijke James Bond zweeft al jaren rond de filmwereld, maar het begon echt grip te krijgen toen het onduidelijk was of Daniel Craig na Spectre terug zou keren naar de beroemde rol. Veel speculeerden over wat er achter de schermen gebeurde. Weisz zou zeker iets over deze onderhandelingen weten, aangezien ze sinds 2011 met Craig is getrouwd.

Niettemin is het Craig bevestigd om de iconische agent nog een keer te portretteren in Bond 25, welke gepland is voor een releasedatum van 8 november 2019.