Rami Malek is Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody

Eerste blik op Rami Malek als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody

Eerder zagen we al een officiële foto van Rami Malek als Freddie Mercury in de aankomende Queen biopic Bohemian Rhapsody. Nu heeft regisseur Bryan Singer een nieuwe foto op Instagram gezet waarop de acteur te zien is op de set.

Couldn’t help myself and had to post this iPhone pic

Een bericht gedeeld door Bryan Singer (@bryanjaysinger) op

De film wordt geregisseerd door X-Men franchise regisseur Bryan Singer en vertelt het verhaal van de formatie van de band in 1970 tot aan hun optreden bij Live Aid in 1985. Malek onthulde aan de EW dat voor de zang niet enkel gebruik wordt gemaakt van zijn eigen stem, maar ook van opnames van Mercurius en een ‘sound alike’ om de gaten in te vullen. Singer onthulde tevens dat de film geen “traditionele biopic” wordt, maar zich richt op de de muziek van de band:

“It won’t just be the dark Freddie story, but that being said, that also will be honored. It’s about collaboration. It’s a celebration.”

Naast Malek (Freddie Mercury) zijn er in de film rollen voor Ben Hardy (drummer en componist Roger Taylor), Gwilym Lee (hoofdgitarist en Queens medeoprichter Brian May) en Joseph Mazzello (basgitarist, componist John ‘Deacy’ Deacon). Bohemian Rhapsody staat ingepland voor 25 december 2018. Bandleden Brian May en Roger Taylor zullen verantwoordelijk zijn voor de productie van de filmmuziek. Anthony McCarten schreef de meest recente versie van het scenario.