Recensies The Nest, Jericho en The Plague 2

Onlangs zag ik een aantal projecten die afkomstig waren van beginnende filmmakers. In deze blog zal ik ze alle drie beoordelen.

The Plague 2 (Emir Skalonja)

The Plague was een zombiefilm van de Amerikaanse schrijver en regisseur Emir Skalonja en de rest van het Fox Trot Productions  team. Ondanks het lage budget bleek de film uiteindelijk toch best interessant en was ik benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Het is daarom positief dat dit vervolg verder gaat waar de eerste film ophield. Becky and Jill zijn nog steeds op de vlucht voor de zombies. Toch blijkt wederom dat zombies niet hun enige zorg zijn…

Toen ik de trailer van The Plague 2 bekeek, verwachte ik dat deze film het origineel ruim zou gaan overtreffen. Dit bleek echter niet het geval. Het nieuwe is eraf en daar komt eigenlijk weinig voor in de plaats. We zien het verhaal verder gaan, maar het is niet altijd even boeiend. Althans, totdat de nieuwe personages geïntroduceerd worden. De strijd tussen een vader en de groep die zijn dochtertje heeft zorgt voor wat spanning, maar gezien het lage budget is dit echter niet optimaal uitgewerkt. Dit is jammer, aangezien de acteurs duidelijk hun best doen. Het wordt daarom tijd dat de projecten van Fox Trot Productions een fatsoenlijk budget krijgen, want in dat geval zou ik een derde deel graag tegemoet zien.

Jericho

Een andere recente film van Fox Trot Productions is Jericho. Het gaat dit keer niet om horror, maar actie. De vraag was natuurlijk of ze hier ook mee uit de voeten konden. Het is ja…verrassend goed zelfs. We zien een crimineel die uit het wereldje stapt terwijl zijn baas daar niet blij mee is. Daarom laat hij enkele andere ‘’werknemers’’ verhaal halen.

Jericho is een film met goed uitgedachte personages en veel ruimte voor karakteropbouw. Tevens is alles mooi gefilmd en passen de grijstinten perfect bij het thema. Daarnaast waren de actiescènes verrassend goed geschoten. Al met al een film die het goed doet op de vlakken waar The Plague 2 tekortschoot. Een kritiekpuntje is echter dat het project soms een tikje langdradig is.

The Nest

The Nest is een korte film van Belgische filmmaker Matthias de Bondt welke zijn inspiratie haalt uit Giallo films, een Italiaans subgenre van horror. Het verhaal draait om de schrijver David die op een stormachtige nacht zijn voet breekt en nergens naartoe kan. Totdat hij een oud, vervallen huis vindt en daar aanklopt. Het gebouw blijkt bewoond te zijn door twee jonge zussen die hem verwelkomen en verzorgen. In eerste instantie heeft David het naar zijn zin, maar uiteindelijk begint hij zich toch ongemakkelijk te voelen…

Het eerste dat opvalt aan The Nest zijn de mooie shots en goede beeldkwaliteit. Dit creëert direct een goede sfeer. De acteurs doen het ook goed, al praten ze erg zacht waardoor ik het lastig kon verstaan. Alhoewel het plot vrij simpel was, ging de film wel de goede kant op…helaas gevolgd door een matige ontknoping.

Deze korte film is een typisch geval van ‘’ik had meer willen zien’’, wat zowel een kritiekpunt als compliment voor de makers kan zijn. Al met al een leuke poging en het is te hopen dat Matthias en zijn team meer films gaan maken.

Zoals jullie kunnen lezen zijn het drie kritische maar eerlijke recensies geworden. Hopelijk waren ze leuk om te lezen en ben je nieuwsgierig geworden naar de bovenstaande projecten. Mocht jij zelf ook een film hebben gemaakt en behoefte hebben aan feedback, stuur gerust een mail aan info@filmhoek.nl