Rechtszaak rondom sekstape Hulk Hogan wordt film

Er komt een film over de rechtszaak tussen Hulk Hogan en de website Gawker. Het was een van de meest bizarre processen in de recente geschiedenis. De film zal worden geregisseerd door Francis Lawrence (Red Sparrow, The Hunger Games).

Gebaseerd op het boek Conspiracy: Peter Thiel, Hulk Hogan, Gawker en Anatomy of Intrigue van Ryan Holiday, toont de film de rechtszaak van Bollea v. Gawker, waarin Hulk Hogan (echte naam Terry Gene Bollea) de mediaorganisatie, diens werknemers en aangeslotenen aanklaagde voor het publiceren van delen van een sekstape tussen Hogan en Heather Clem, die de vrouw was van radio-persoonlijkheid Bubba the Love Sponge op het moment dat het werd gefilmd.

De jury kende in 2016 in totaal 140 miljoen toe aan Hogan, waarvan 115 als schadevergoeding en een extra 25 als straf voor Gawker. De site verklaarde zich snel daarna bankroet en voor het einde van het jaar kwamen Hulk Hogan en de website tot een schikking van 31 miljoen dollar. De rechtszaak leverde veel debat over de vrijheid van meningsuiting en de functie van de pers op. Later werd duidelijk dat de miljardair Peter Thiel betrokken was bij de rechtszaak aan de kant van Hulk Hogan. De miljardair zocht al sinds 2007 een manier om Gawker uit de lucht te halen, nadat de site zijn homoseksualiteit onthulde, wat hij als privé-informatie zag die hij niet publiek bekend wilde hebben.

De verfilming zal worden geschreven door Charles Randolph, de Oscar-winnende scenarist van The Big Short en geregisseerd door Lawrence. Laatstgenoemde zei:

“When I read Ryan’s extraordinary book I was totally taken with this story, such an exquisitely contemporary tale, and I immediately had a vision for it as a film. It’s an important and meaningful story, and one I’m excited to tell. I’m thrilled to come aboard and to work with this team.”

Naast Conspiracy werkt Hollywood momenteel aan Gawker v. Thiel met Jason Winer (Modern Family) als regisseur.