Russell Crowe hint naar mogelijk vervolg op Master and Commander

Russell Crowe hint naar mogelijk vervolg op Master and CommanderIn het lijstje van franchise-starters die nooit een vervolg kregen, staat Master and Commander: The Far Side of the World bij velen bovenaan de lijst van films die zeker een vervolg verdienen. Master and Commander: The Far Side of the World speelt zich af rond de Napoleontische oorlogen en draait om de strijd tussen de HMS Surprise en een Frans oorlogsschip. Het drama uit 2003 verdiende 10 Oscar-nominaties, waaronder Best Picture en Best Director voor Peter Weird, en scoorde twee overwinningen voor Beste Cinematografie en Geluidsbewerking. Maar met een budget van $ 150 miljoen scoorde de film slechts $ 212 miljoen aan de kassa, waardoor de kansen op een vervolg onwaarschijnlijk waren.

Hoofdrolspeler Russell Crowe hint nu weer naar een mogelijkheid op Master and Commander 2. De acteur schreef dat fans van het bronmateriaal, de twintigdelige boekenreeks van Patrick O’Brian, vooral contact op moeten nemen met 20th Century Fox om duidelijk te maken dat ze meer willen zien. Maar ook stelt hij dat er stemmen rondgaan dat meer materiaal mogelijk is.

Het is niet voor het eerst dat Crowe oproept tot meer films in de Master and Commander-reeks. In de loop van december 2010 deed hij dat al en riep hij fans op om de toenmalige baas van Fox te mailen. Dat gebeurde, maar zonder gevolgen, want de film kwam er niet.