Sam Mendes niet langer regisseur Disney’s live-action Pinocchio

Regisseur Sam Mendes (American Beauty, SPECTRE) zal niet langer Disney’s live-action versie van Pinocchio regisseren. Dit meldt Tracking Board. Oorspronkelijk besloot de regisseur op te stappen bij de live-action film James and the Giant Peach, zodat hij Pinocchio kon maken. Het is nog niet bekend of dit betekend dat Mendes vertrek betekent dat hij de volgende James Bond film gaan regisseren. We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

De originele Disney-film is gebaseerd op het boek The Adventures Of Pinocchio uit 1883 van Carlo Collodi. Pinocchio was voor het eerst te zien in 1940 en won Academy Awards. De film draait om de houten pop, die ervan droomt een echt jongetje te worden, de relatie tussen en vader en zoon, de gevolgen van liegen en het maken van verhalen – en leven – in een sprookjeswereld.

Disney heeft de afgelopen tijd veel succes met hun live-action versies van hun animatie klassiekers. Beauty and the Beast, Cinderella en The Jungle Book deden het erg goed aan de box office. Daarnaast kunnen we ons nog verheugen op The Lion King geregisseerd door Jon Favreau en Dumbo geregisseerd door Tim Burton. Tevens heeft de studio ook verfilmingen aangekondigd van The Little Mermaid, Aladdin, Mulan en een Cruella De Vil film.