Sergei Lukyanenko’s zombie roman Quazi wordt geadapteerd voor tv

The Hollywood Reporter meldt dat Fox’s Russische partner, Monumental, een eerste Engelstalige serie zal produceren, gebaseerd op Sergei Lukyanenko’s post-apocalyptische zombie roman Quazi. Het project is naar verluidt in een late ontwikkelingsfase. Monumental partner Michael Schlicht vertelde:

“Sergei Lukyanenko and his book were pivotal not only for me and Monumental but also for the Russian film industry.”  

De roman Quazi speelt zich af in een post-apocalyptische wereld die is overspoeld door de doden die uit hun graf zijn opgestaan. Een kleine groep van geëvolueerde, intelligente zombies, bekend als de Quazi, vormen een ongemakkelijke alliantie met de overgebleven mensen die overleven in vestingsteden. Nadat een gewelddadige moord de machtsbalans bedreigt, moet een menselijke detective een ongemakkelijk partnerschap vormen met een Quazi-agent.

Lukyanenko is vooral bekend van de romans Night Watch/Day Watch, die de Russische regisseur Timur Bekmambetov eerder heeft bewerkt tot een film.

Monumental is een van Ruslands meest prominente filmbedrijven en produceerde onder andere de oorlogsfilms Stalingrad, Battalion en het drama Vysotsky.