Slash-O-Rama! met William Lustig op Imagine Film Festival

Het Imagine Film Festival zal dit jaar uitgebreid aandacht besteden aan de slasherfilm. Er zal namelijk een late-nightprogramma genaamd ‘Slash-O-Rama’ zijn, dat zich volledig focust op dit subgenre.

Naast dat er klassieke slasherfilms vertoont zullen worden zal ook William Lustig aanwezig zijn. Deze regisseur was onder andere verantwoordelijk voor de film Maniac en diens vervolgen. Naast een careertalk zal hij ook de vertoningen van zijn films Maniac Cop en het eerder genoemde Maniac inleiden.

Imagine is een van de grootste filmfestivals van Nederland, welke zich met name richt op de ”fantastische film”. Denk hierbij aan het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de fantasie voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwingen of wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eren we ook de rijke historie ervan. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen. Met zijn geschiedenis van 35 jaar en zijn uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans. Ga voor meer informatie naar https://www.imaginefilmfestival.nl