Spider-Man niet in The Avengers?

Spider-Man niet in The Avengers

Zal Spider-Man ooit samen het grote scherm delen met The Avengers? Als het aan Avi Arad, producent van Marvel films, ligt niet. Sinds de start van Marvel’s gezamenlijke filmuniversum is het de droom van vele fans om X-Men, Fantastic Four of Spider-Man samen te zien met The Avengers. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dit zou gebeuren, net zoals in de comics, maar in de filmwereld ligt het ingewikkelder. Verschillende studio’s bezitten namelijk de rechten op de verschillende films uit het Marvel Universum.

The Avengers heeft inmiddels bewezen hoe succesvol een team van verschillende superhelden kan zijn. Hugh Jackman heeft ook openbaarlijk gefantaseerd over Wolverine en Robert Downey Jr’s Iron Man in dezelfde film. Tevens zou X-Men producent Lauren Shuler Donnerhet idee van een X-Men/The Avengers samenwerking erg waarderen. Hoewel Marvel Studio’s kopman Kevin Feige gezegd heeft dat mensen maar niet moeten wachten op een cross-over, blijft het toch door de gedachtes van vele fans spoken.

Spider-Man zou volgens producent Avi Arad niet nodig zijn in het Avengers team:

“I for one don’t see the value for us in it. I think we’re doing such a good job with the Spider-Man Universe. Spider-Man is arguably the number one character in the world. He shouldn’t make a cameo.”

Wel voegde hij toe dat het een mogelijkheid is, mocht er een goede reden voor zijn:

“A natural alliance for some reason…I cannot talk for Sony.”

Arad spreekt dus niet voor de studio, maar Tolmach, producent van The Amazing Spider-Man en de spin-offs van Venom en Sinister Six sluit zich aan bij de mening:

“The practical side of it is, look, how many movies have we just talked about? It’s all we can do to build that universe. We’re not going beyond that.”

Het is waar dat vanuit praktisch oogpunt Sony al ontzettend veel heeft om mee te werken en hun universum sterk aan het opbouwen is zonder daarvoor in onderhandeling te hoeven gaan. Hoewel het nog zo aantrekkelijk is voor de fans en schrijvers, is het voor de studio’s veel minder aantrekkelijk. Zij zouden dan de opbrengsten moeten delen.