Steven Spielberg: Indiana Jones 5 wordt de laatste van Harrison Ford

The Sun meldt dat regisseur Steven Spielberg denkt dat Indiana Jones 5 de laatste film in de franchise wordt voor Harrison Ford. Hij vertelde:

“This will be Harrison Ford’s last Indiana Jones movie, I am pretty sure, but it will certainly continue after that.”

Spielberg besprak ook de mogelijkheid dat Indiana Jones door een vrouw wordt gespeeld. Hoewel hij wist dat fans woedend zouden worden over het veranderen van het geslacht van het personage, vindt hij dat het tijd is voor de verandering. De regisseur zei:

“We’d have to change the name from Jones to Joan. And there would be nothing wrong with that.”

De opnames van Indiana Jones 5 beginnen in april van volgend jaar. De film staat gepland voor releasedatum van 20 juli 2020 en ziet opnieuw Spielberg samenwerken met Harrison Ford, die zijn iconische rol herneemt, en franchiseproducenten Kathleen Kennedy en Frank Marshal. Het scenario is geschreven door David Koepp.

Beroemde archeoloog en ontdekkingsreiziger Indiana Jones werd in Raiders of the Lost Ark in 1981 geïntroduceerd – een van AFI’s 100 Greatest American Films aller tijden – en in 1984 keer hij terug in Indiana Jones and de Temple of Doom, in 1989 zagen we hem in Indiana Jones and the Last Crusade, en ten slotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008. De vier films haalden bijna $ 2 miljard op bij de wereldwijde kassa.