Teaser trailer voor Superfly

Bekijk hieronder de teaser trailer voor Superfly, de remake van de blaxsploitation film Super Fly uit 1972. De cast bestaat uit Trevor Jackson, Jason Mitchell, Lex Scott Davis, Andrea Londo, Jacob Ming-Trent en Omar Chapparo. Mitchell plaatste de teaser op zijn Instagram pagina.

De nieuwe Superfly film (één woord, niet twee woorden deze keer) wordt geschreven door Watchmen-schrijver Alex Tse. De film wordt geregisseerd door Director X.

Super Fly was een blaxploitationfilm met Ron O’Neal in de hoofdrol als drugsdealer Priest, die nog een grote deal probeert te maken. Om zowel ‘the man’ de loef at te steken en om met het geld wat hij daarmee verdient uit het wereldje te kunnen stappen. Super Fly is echter vooral bekend vanwege de soundtrack van Curtis Mayfield. Opvallend aan de soundtrack was ook dat de teksten en muziek direct kritisch commentaar gaven op de film en de hoofdpersoon. Daarnaast is het een van de weinige soundtracks ooit, waarvan het album meer geld in het laadje bracht dan de film zelf. De film kreeg enkele jaren later nog een vervolg met de titel Super Fly T.N.T. Producent van de originele film, Sig Shore, regisseerde een tweede sequel in 1990, genaamd The Return of Superfly.

Superfly verschijnt vanaf juni 2018 in de bioscopen.