Thomas Lennon en Tony Hale in Clint Eastwood film

Thomas Lennon en Tony Hale in Clint Eastwood film

Na American Sniper en Sully regisseert Clint Eastwood The 15:17 to Paris. Het is een film over de drie treinreizigers die in 2015 een terreuraanslag wisten te voorkomen. Eastwood heeft deze passagiers al ingehuurd om zichzelf te spelen. Nu zijn ook Thomas Lennon (Night at the Museum) en Tony Hale (Veep) toegevoegd aan de cast.

Een IS-aanhanger reisde met de Thalys van Brussel naar Parijs. Met een AK-47 probeerde hij zoveel mogelijk slachtoffers te maken, maar de Amerikanen Anthony Sadler, Alek Skarlatos en Spencer Stone overmeesterden de man. Stone, getraind in vechtkunsten, was een piloot van de Amerikaanse luchtmacht terwijl Skarlatos onderdeel was van de Oregon National Guard.

Het script van Dorothy Blyska is gebaseerd op een boek dat de mannen schreven. Het gaat over hun leven, van toen ze kinderen waren tot aan de mislukte aanslag. Lennon en Hale zullen de directeur en gymleraar spelen van de school waar de drie passagiers als jongens op hadden gezeten. De jongere versies van deze personages zullen gespeeld worden door Paul-Mikel Williams, Max Ivutin, Bryce Gheisa, Cole Eichenberger, en William Jennings. Jenna Fischer and Judy Greer zitten ook in de cast.

De opnames van The 15:17 to Paris beginnen binnenkort. Het is echter nog niet bekend wanneer de film in première gaat.