Thor: The Dark World domineert de Box Office

Thor: The Dark World domineert aan de Box Office

Toen Marvel Studios hun achtste film, Thor: The Dark World, in de bioscoop uitbracht in 3841 bioscopen in de V.S., nam deze film met gemak de eerste plaats. In de eerste periode bracht de film in de VS 86.1 miljoen dollar in het laatje, waarvan 31.6 Miljoen op de previews op Donderdag en de openingsavond op Vrijdag. Deze opening is 31% groter dan de eerste Thor film, welke in mei 2011 uitkwam. Tijdens de vakantieseizoenen in Amerika brengen films wel vaker meer op dan in de lente, helemaal met Thanksgiving nu zo dichtbij.

In Amerika werd de beslissing pas laat genomen om Thor: The Dark World ook uit te brengen in IMAX, maar deze optie bleek toch heel erg populair te zijn. Verdeeld over 310 IMAX schermen door de VS, bracht het de film 5.3 Miljoen dollar op.

Internationaal gingen de opbrengsten ook alle verwachtingen te boven. In het tweede weekend bracht de film nog eens 94 Miljoen dollar op. De film spreidde naar meer bioscopen uit en leidde zo tot een totale wereldwijde weekend opbrengst van 180.1 Miljoen Dollar. Rusland scoorde het hoogste, met vlak daarna Engeland. Maar de grote verassing was de opbrengst in China, waar de film 19.6 Miljoen Dollar opbracht in het eerste weekend, dit is meer dan de opening van The Avengers en zelfs meer dan de totale opbrengst van de eerste film in China.

270 IMAX schermen wereldwijd brachten de film nog eens 5.6 Miljoen Dollar op in de internationale weekenden. Alles bij elkaar opgeteld heeft de film dus in 10 dagen al 327 Miljoen Dollar opgeleverd. Waarmee het nog een Marvel succesverhaal word.

De Tweede plaats in de Box Office was nog even spannend. Jackass: Bad Grandpa nam al gauw de leiding met een geschatte 11.3 Miljoen Dollar, maar de animatiefilm Free Birds en de CBS Films’ Last Vegas met Michael Douglas, Morgan Freeman, Robert De Niro en Kevin Kline kwamen er vlak achter met beiden zo’n 11.1 Miljoen Dollar.

Bekijk de volledige Box Office lijst hier:
http://www.boxofficemojo.com/weekend/chart/

Na de gebeurtenissen in The Avengers strijdt Thor om de orde te herstellen in de kosmos. Maar een oud ras van Duistere Elven onder leiding van de wraaklustige Malekith wil het universum in duisternis onderdompelen. Wanneer zelfs Odin en Asgard niet opgewassen zijn tegen deze vijand, zal Thor zijn meest gevaarlijke en persoonlijke strijd moeten aangaan, die hem opnieuw zal herenigen met Jane Foster en hem zal dwingen tot de ultieme opoffering voor de redding van onze wereld.

Thor: The Dark World wordt geregisseerd door Alan Taylor. De hoofdrollen in de superhelden film worden gespeeld door Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Kat Dennings, Idris Elba, Rene Russo, Stellan Skarsgård, Jaimie Alexander, Ray Stevenson, Tadanobu Asano, Christopher Eccleston, Zachary Levi en Anthony Hopkins. Het scenario is geschreven door Christopher Yost, Christopher Markus en Stephen McFeely. Thor: The Dark World draait vanaf 31 oktober in de Nederlandse bioscopen.