Tim Blake Nelson naast Gerard Butler in Angel Has Fallen

Deadline meldt dat Tim Blake Nelson te zien zal zijn naast Gerard Butler in Angel Has Fallen. Nelson is vooral bekend door zijn acteerwerk naast George Clooney in de films O Brother, Where Art Thou? en Syriana. Onlangs zagen we hem nog in de Netflix-serie Unbreakable Kimmy Schmidt. Er zijn nog geen details onthuld over Nelsons personage.

De film is het derde deel in de Olympus Has Fallen franchise en de opvolger van London Has Fallen. Butler zal de film produceren samen met Alan Siegel, John Thompson, Matt O’Toole, Les Weldon en Yariv Lerner. In het nieuwe deel zien we hoe Mike Banning (Butler) in de val wordt gelokt om het te laten lijken alsof hij een aanslag heeft gepleegd op de Amerikaanse president Trumbull (Morgan Freeman). Hij slaat vervolgens op de vlucht en opent de jacht op degene die hier echt verantwoordelijk voor is.

De eerder genoemde acteurs worden in Angel Has Fallen vergezeld door Jada Pinkett Smith, Piper Perabo en Sapir Azulay. De regie is in handen van Ric Roman Waugh (Snitch). Het scenario van Angel Has Fallen is wederom afkomstig van Creighton Rothenberger en Katrin Benedikt.

Olympus Has Fallen wist eerder wereldwijd 170 miljoen dollar in het laatje te brengen (tegenover een budget van 70 miljoen dollar), gevolgd door London Has Fallen met 200 miljoen dollar (tegenover een budget van 60 miljoen).