Titelwijziging Pirates Of The Caribbean 5

Volgend jaar gaat de vijfde film in de Pirates Of The Caribbean franchise in première. Deze heeft in de Verenigde Staten de subtitel Dead Men Tell No Tales meegekregen, maar in een aantal Europese landen krijgt de film een nieuwe titel. Namelijk Salazar’s Revenge, een verwijzing naar het personage van Javier Bardem.

De titelwijziging komt vermoedelijk voort uit het feit dat Walt Disney Pictures in sommige landen niet de rechten kon krijgen hierop. Of de film in Nederland Dead Men Tell No Tales blijft heten, is nog niet zeker. Tot nu toe heeft de film enkel in Frankrijk en Italië de titel Salazar’s Revenge gekregen en in Spanje wordt de titel The Revenge of Salazar.

Pirates of the Caribbean 5 gaat verder waar het vierde deel Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ophield. Jack Sparrow neemt het op tegen Captain Salazar, een geest gericht op maar een ding; wraak op Sparrow voor de moord op zijn broer. Captain Jack’s enige hoop is het zoeken van de legendarische drietand van Poseidon.

Hoofdrollen in de film zijn voor Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penelope Cruz, Javier Bardem, Orlando Bloom en Brenton Thwaites.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales  van het regie-duo Joachim Rønning en Espen Sandberg zal op 24 mei 2017 in première gaan.