Trailer voor Saving Mr. Banks

Saving Mr. Banks

Gister kon je op de site de eerste foto zien voor de Disney-film Saving Mr. Banks. Vandaag is de eerste trailer vrijgegeven, welke je hieronder kunt bekijken.

[youtube a5kYmrjongg]

Saving Mr. Banks vertelt hoe Walt Disney en Mary Poppins schrijfster P.L. Travers samen tot de uiteindelijke filmadaptatie zijn gekomen, na 20 jaar vol problemen.

Toen Walt Disney’s dochters bleven zeuren dat hij een film moest maken van hun favoriete boek, P.L. Travers’ Mary Poppins, maakt hij hen een belofte; één waarvan hij niet wist dat het 20 jaar zou duren om deze te verwezenlijken. Om de rechten te verkrijgen moet Walt het opnemen tegen een chagrijnige, onbuigzame schrijfster wie totaal geen intentie heeft om haar geliefde magische nanny te verkopen aan Hollywood. Maar wanneer de boekverkoop begint te stoppen en ze in geldproblemen komt, besluit Travers tegen gaar zin in om naar Los Angeles te gaan en te horen wat Disney’s plannen zijn voor de adaptatie.

Voor die twee weken in 1961 trekt Walt Disney alles uit de kast, zoals storyboards en songs van de talentvolle Sherman brothers. Maar de prikkelbare schrijfster hapt niet. Hij begint hopeloos toe te kijken wanneer de rechten verder en verder weg lijken te raken. Het is enkel wanneer hij komt met verhalen uit zijn eigen kindertijd dat Walt ontdekt wat de geesten zijn die haar najagen, en samen maken ze uiteindelijk een van de meest geliefde films allertijden, Mary Poppins.

De film heeft in de hoofdrollen Emma Thompson als Mary Poppins schrijfster P.L. Travers en Tom Hanks als Walt Disney. Saving Mr. Banks is te zien vanaf 13 december.