Twee Nederlandse vrouwen beschuldigen Steven Seagal van misbruik

De 65-jarige actiefilmacteur Steven Seagal wordt door twee Nederlandse vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Dat vertelden ze in een persconferentie in Los Angeles. Het gaat om Faviola Dadis (33) en Regina Simons (43). Tijdens de persconferentie barstte de Dadis in tranen uit toen ze haar verhaal deed. Bij een auditie jaren terug werd haar opgedragen om in bikini te verschijnen. Daar zou Steven Seagal haar ‘chemie willen testen’. Ze vertelde:

“I felt uncomfortable because I was in my bikini and I shyly expressed this. However, instead of respecting my boundaries, Steven slipped his hand underneath my bikini top and began pinching my nipples.”

De vrouw deed eerder geen aangifte bij de politie omdat ze bang was voor de toekomst van haar carrière. Sinds de gebeurtenis vindt ze het dan ook moeilijk om mannen te vertrouwen.

Steven Seagal

Het Nederlandse voormalig-model Regina Simons deed in januari al haar verhaal over de acteur. Simons, een figurante die meespeelde in Steven Seagal’s film On Deadly Ground beschuldigt de acteur ervan haar verkracht te hebben in 1993. Ze vertelde:

“There was nothing consensual about this… I couldn’t move, and I felt as if I was watching my body from above. I felt tears coming down my face.”

De twee Nederlandse vrouwen zijn niet de enige die aangifte hebben gedaan tegen de acteur. Ook actrice Jenny McCarthy zei al eerder dat ze seksueel misbruikt was door Steven Seagal. De acteur weerlegde die verklaring en heeft laten weten dat hij Simons zelfs nooit heeft ontmoet. Volgens de politie van Los Angeles worden de zaken van Dadis en Simons onderzocht. De advocaat van Seagal, Anthony Falangetti, onthield zich van commentaar.