Universal vindt schrijver voor adaptatie van Ernest Cline’s Armada

Na het succes van Ready Player One dit weekend, brengt The Hollywood Reporter het bericht naar buiten dat een andere roman van auteur Ernest Cline, namelijk Armada, zich ook opmaakt voor het grote scherm. Dan Mazeau (Wrath of the Titans, Flashpoint) zou het scenario voor de adaptatie moeten schrijven, welke geproduceerd zal gaan worden door Universal Pictures.

Armada werd vier jaar na Ready Player One uitgebracht en vertelt het verhaal van Zack Lightman, een gamer die droomt van iets groters dan zijn alledaagse leven en met de hoop dat er iets wonderbaarlijks met hem gebeurt. Hij krijgt zijn wens omdat hij is uitgekozen om het universum te redden, nadat hij heeft gehoord dat de online vluchtsimulator die hij speelt, Armada, niet zomaar een spel is maar een trainingstool voor een echte buitenaardse invasie. De roman zit vol met popcultuurreferenties net als Ready Player One (inclusief de voor de hand liggende zoals Flight of the Navigator, The Last Starfighter en Ender’s Game), terwijl het boek ook science fiction conventies omarmt en ondermijnt.

Armada is sinds 2012 in ontwikkeling bij Universal, drie jaar voordat de roman zelfs werd gepubliceerd. Ready Player One werd voor het eerst gepubliceerd in 2011 en de film debuteerde afgelopen week met meer dan $ 181 miljoen aan de wereldwijde kassa.