Verwachte Films – Week 10 – 2016

Verwachte Films - Week 10

Deze week weer een nieuw overzicht van alle films die in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. Bekijk hieronder het overzicht van verwachte films in week 10. Hier staan details, alsmede een link naar de recensie van desbetreffende film, mochten wij deze al gerecenseerd hebben.

Verwachte Films – Week 10 – Pak je drinken, popcorn en ga lekker genieten in de bioscoop! 

B

Allegiant

The Divergent Series: Allegiant

Regisseur: Robert Schwentke
Cast: Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Miles Teller, Theo James, Naomi Watts, Maggie Q, Ansel Elgort, Jeff Daniels, Joseph David-Jones, Bill Skarsgård, Jonny Weston, Xander Berkeley
Speelduur: 121 Minuten
Genre: Actie, Avontuur, Sci-Fi
Te zien vanaf: 9 Maart 2016

In Allegiant, het voorlaatste deel in de Divergent-reeks, moet Tris samen met Four ontsnappen aan de muur die om Chicago heen ligt. Daar ontdekt ze de schokkende waarheid over de wereld die om hen heen ligt.

[youtube QbxlcO3qBbo]

B

10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane

Regisseur: Daniel Trachtenberg
Cast: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr., Mat Vairo, Cindy Hogan, Jamie Clay
Genre: Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller
Speelduur: 105 minuten
Te zien vanaf: 10 Maart 2016

 

Een meisje raakt na een auto-ongeluk bewusteloos en wordt wakker in een kelder. In de kelder vertelt een man haar dat de buitenwereld is getroffen door een nucleaire aanval.

[youtube saHzng8fxLs]

B

Rokjes DagRokjesdag

Regisseur: Johan Nijenhuis
Cast: Loek Peters, Birgit Schuurman, Lieke van Lexmond, Carly Wijs, Jim Bakkum, Manuel Broekman, Melissa Drost, Ferdi Stofmeel, Barbara Sloesen, David Lucieer, Stijn Fransen, Martijn Fischer, Anne-Marie Jung
Genre: Komedie, Romantiek
Speelduur: 105 minuten
Te zien vanaf: 10 Maart 2016

Rokjesdag. Die mooie eerste dag in het vroege voorjaar waarop vrouwen spontaan en massaal besluiten dat het kan, met blote benen naar buiten. Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht. Voor de naar liefde hunkerende personages in Rokjesdag is dit de perfecte dag voor een cursus ‘Koken voor Singles’. Veertien personages beproeven hun geluk in de liefde. Het eerste deel van de avond volgt de regels van het spel: er wordt gepraat, een beetje gekookt maar vooral schaamteloos geflirt.

[youtube xTDxCQ0BftQ]

B

Belgica

Belgica

Regisseur: Felix Van Groeningen
Cast: Stef Aerts, Tom Vermeir, Stefaan De Winter, Dominique Van Malder, Ben Benaouisse, Boris Van Severen, Sara De Bosschere, Charlotte Vandermeersch, Hélène De Vos
Genre: Drama
Speelduur: 127 minuten
Te zien vanaf: 10 Maart 2016

Het drama volgt twee broers die een bar oprichten en door het succes meegesleept raken in de maalstroom van het Belgische nachtleven.

[youtube DYnzY8N-WvI]

B

Tanna

Tanna

Regisseur: Martin Butler, Bentley Dean
Genre: Drama, Romantiek
Speelduur: 100 minuten
Te zien vanaf: 10 Maart 2016

Tanna speelt zich af op een ver afgelegen eiland in de Pacific. Hier woont de Yakel tribe, die het verhaal van een zusters loyaliteit, verboden liefde en de band tussen het oude en nieuwe laat zien.

[youtube di2cHkHrPwg]

B

The Event

Sobytie (The Event)

Regisseur: Sergei Loznitsa
Genre: Documentaire, Historisch
Speelduur: 74 minuten
Te zien vanaf: 10 Maart 2016

Moskou, augustus 1991: tegen het einde van de 70-jarige heerschappij van de Sovjets pleegt een groepje hardcore communisten een mislukte staatsgreep. De zogenaamde putsch luidt het begin van het einde van de Sovjet-Unie in: niet veel later wordt de driekleur van het moderne Rusland boven het Kremlin gehesen. Vijfentwintig jaar later blikt regisseur Sergei Loznitsa terug op die spannende dagen in 1991 en laat de dramatische gebeurtenissen – die wereldwijd als de geboorte van de ‘Russische democratie’ werden bestempeld – herbeleven.

[youtube v-YG0x1QOUw]