Verwachte films – week 12

Verwachte films

Verwachte films – Hieronder tref je een overzicht van de films die in week 12 uitkomen. Op onderstaande posters kun je klikken waarna je naar het stuk springt van de film. Scrollen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Hier staan details, mede als een link naar de recensie van desbetreffende film, mochten wij deze al gerecenseerd hebben. Mis je een recensie en zou jij deze willen schrijven? Kijk dan hier voor meer informatie.

august-osage-countyaint-the-bodies-saintsgrudge-match

endless-loveonce-upon-a-forest3DaysToKill_poster_70x100_online_v2.indd

Recensie


august-osage-county
August: Osage County

Regisseur: John Wells
Cast: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Chris Cooper, Abigail Breslin, Benedict Cumberbatch, Juliette Lewis, Margo Martindale, Dermot Mulroney, Julianne Nicholson, Sam Shepard, Misty Upham
Genre: Drama, Komedie
Speelduur: 120 minuten
Te zien vanaf: 20 maart 2014

Verhaal
In August: Osage County, een zwart-komisch drama genomineerd voor 2 Oscars, schitteren Oscar-winnaressen Meryl Streep en Julia Roberts als moeder en dochter van de disfunctionele Weston familie. Door tragische omstandigheden worden deze twee wilskrachtige dames gedwongen samen te komen in het ouderlijk huis met de rest van het gezin. Ieder familielid (o.a. Ewan McGregor, Juliette Lewis, Chris Cooper en Benedict Cumberbatch) neemt zijn eigen problemen mee, wat zorgt voor diverse licht ontvlambare situaties, schaamteloze ruzies, en bekentenissen met onvoorspelbare gevolgen. De film is gebaseerd op het met een Pulitzer Prize en diverse Tony Awards bekroonde gelijknamige toneelstuk van Tracy Letts, die ook het scenario van de film schreef. Regie lag in handen van John Wells, die eerder meewerkte aan bekroonde producties waaronder ER, Mildred Pierce en The West Wing.

Recensie
Immy Verdonschot heeft deze film al gezien en hier een recensie over geschreven.

Trailer
[youtube ueoKMCZgimc]

Recensie


aint-the-bodies-saints
Ain’t Them Bodies Saints

Regisseur: David Lowery
Cast: Casey Affleck, Rooney Mara, Ben Foster
Genre: Drama, Misdaad, Romantiek
Speelduur: 96 minuten
Te zien vanaf: 20 maart 2014

Verhaal
Ain’t Them Bodies Saints speelt zich af in het Texas van de jaren zeventig. Regisseur David Lowery brengt de oude westerns tot leven. Ain’t Them Bodies Saints is een aangrijpend verhaal over liefde en de zoektocht naar vrede, terwijl het verleden je op de hielen zit… Bob Muldoon (Casey Affleck) en Ruth Guthrie (Rooney Mara) zijn een jong gepassioneerd stel die als een soort Bonnie en Clyde door Texas trekken. Bij een vuurgevecht raakt een agent gewond, waar Bob voor op moet draaien. Als het Bob lukt na vier jaar gevangenschap te ontsnappen, start hij de zoektocht naar Ruth en hun dochter die is geboren tijdens zijn hechtenis.

Trailer
[youtube 1tEJMa99na8]

Recensie


grudge-match
Grudge Match

Regisseur: Peter Segal
Cast: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Alan Arkin, Kim Basinger
Genre: Komedie
Speelduur: 113 minuten
Te zien vanaf: 20 maart 2014

Verhaal
Grudge Match gaat over twee oude boksrivalen die nog één keer hun bokshandschoenen aantrekken voor het laatste, beslissende gevecht. Henry “Razor” Sharp (Stallone) en Billy “The Kid” McDonnen (De Niro) zijn twee locale boksers uit Pittsburgh, die door hun rivaliteit landelijke bekendheid kregen. Ze hadden allebei een keer van elkaar gewonnen, toen in 1983, op de vooravond van de beslissende derde partij, Razor bekend maakte dat hij met boksen was gestopt. Die beslissing betekende de knock-out voor beide carrières. Dertig jaar later krijgt bokspromotor Dante Slate Jr. dollartekens in zijn ogen en doet de twee boksers een voorstel dat ze niet kunnen afslaan: Nog één keer de ring in om voor eens en voor altijd met elkaar af te rekenen. Maar daar hoeven ze niet lang op te wachten. Hun eerste ontmoeting na tientallen jaren, mondt uit in een onbedoeld hilarische chaos die meteen uitvergroot wordt in de pers. Dankzij de sociale media verandert het lokale gevecht in een HBO-spektakel dat iedereen wil zien. Het enige wat de boksers moeten doen, is proberen hun voorbereiding te overleven.

Trailer
[youtube 6EuzjUV0mXQ]

Recensie


endless-love
Endless Love

Regisseur: Shana Feste
Cast: Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick, Rhys Wakefield
Genre: Drama, Romantiek
Speelduur: 105 minuten
Te zien vanaf: 20 maart 2014

Verhaal
Endless Love met Alex Pettyfer (Magic Mike) en Gabriella Wilde (The Three Musketeers) vertelt het opwindende liefdesverhaal tussen de aantrekkelijke David (Pettyfer) en de onschuldige Jenny (Wilde). Hun hartstochtelijke romance loopt ernstig uit de hand wanneer Jenny’s welgestelde ouders haar verbieden met David om te gaan.

Trailer
[youtube pRDNx4gRKd4]

Recensie


once-upon-a-forest
Once Upon a Forest

Regisseur: Luc Jacquet
Cast: Midas Dekkers
Genre: Documentaire
Speelduur: 78 minuten
Te zien vanaf: 20 maart 2014

Verhaal
De makers van March of the Penguins nodigen je uit op een exotisch avontuur naar het meest geheime en ongerepte oord op aarde: het oerwoud. Laat je betoveren door de wildernis van het amazonewoud alsof je er midden in zit. Cineast Luc Jacquet en bioloog Francis Halle zijn je gids op een duizelingwekkende reis door de prehistorische regenwouden, de grote groene longen en stille getuigen van onze planeet. Deze Nederlandse versie werd ingesproken door bioloog en schrijver Midas Dekkers.

Trailer
[youtube NdBFdQdvymE]

Recensie


3DaysToKill_poster_70x100_online_v2.indd
3 Days to Kill

Regisseur: McG
Cast: Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen
Genre: Actie, Drama, Thriller
Speelduur: 117 minuten
Te zien vanaf: 20 maart 2014

Verhaal
Geheim agent Ethan Runner (Costner) is ziek en heeft niet lang meer te leven. Zijn laatste levensdagen wil hij rustig met zijn familie doorbrengen om de band met zijn dochter, die al een tijd van hem vervreemd is, aan te halen. Maar alles verandert wanneer hij van Vivi Delay (Amber Heard) een experimenteel medicijn aangeboden krijgt dat zijn leven kan redden, in ruil voor één laatste opdracht…

Trailer
[youtube 1j4OsLVaxQ8]

Recensie

Leave a Comment

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box