Verwachte films – week 13

Verwachte films

Verwachte films: Hieronder tref je een overzicht van de films die in week 13 uitkomen. Op onderstaande posters kun je klikken waarna je naar het stuk springt van de film. Scrollen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Hier staan details, mede als een link naar de recensie van desbetreffende film, mochten wij deze al gerecenseerd hebben. Mis je een recensie en zou jij deze willen schrijven? Kijk dan hier voor meer informatie.

captain-america-the-winter-soldierthe-book-thiefanchorman-2-the-legend-continues

IDA_Poster_40x60.inddXX_VONNIS, HET_70X100_SCHETS.inddkill-your-darlings

an-episode-in-the-life-of-an-iron-pickerspies-glistrup

Recensie


captain-america-the-winter-soldier
Captain America: The Winter Soldier

Regisseur: Anthony Russo , Joe Russo
Cast: Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Hayley Atwell, Robert Redford, Samuel L. Jackson
Genre: Actie, Avontuur
Speelduur: 128 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
Na de catastrofale gebeurtenissen in New York met de Avengers leidt Steve Rogers, oftewel Captain America, in Marvels Captain America: The Winter Soldier een rustig leven in Washington D.C. Hij probeert zich daar aan de hedendaagse maatschappij aan te passen. Maar wanneer een S.H.I.E.L.D.-collega wordt aangevallen, raakt Steve verwikkeld in een web van intriges dat de wereld in gevaar dreigt te brengen. Captain America bundelt zijn krachten met Black Widow, en samen spannen ze zich in om het almaar groter wordende samenzweringscomplot aan het licht te brengen. Ondertussen wordt hij ook nog beziggehouden door professionele huurmoordenaars die continu achter hem aan worden gestuurd om hem het zwijgen op te leggen. Als duidelijk wordt wat de omvang van het doortrapte plan is, schakelen Captain America en Black Widow de hulp in van een nieuwe bondgenoot, de Falcon. Maar al snel moeten ze het opnemen tegen een onverwachte en schrikbarende vijand: de Winter Soldier.

Recensie
Fabian van der Starre heeft deze film al gezien en hier een recensie over geschreven.

Trailer
[youtube Hem3CzOv88A]

Recensie


the-book-thief
The Book Thief

Regisseur: Brian Percival
Cast: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson, Ben Schnetzer, Nico Liersch
Genre: Drama
Speelduur: 132 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
The Book Thief, gebaseerd op de internationale bestseller van Markus Zusak, vertelt het verhaal van Liesel (Sophie Nélisse), een bijzonder en helfdhaftig meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland naar een pleeggezin wordt gestuurd. Ze leert lezen onder aanmoediging van haar nieuwe familie en Max (Ben Schnetzer), een Joodse vluchteling die door hen verborgen wordt gehouden in de kelder. Voor Liesel en Max is de kracht van woorden en verbeelding de enige manier om te ontsnappen aan de ingrijpende gebeurtenissen om hen heen. The Book Thief is een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen en de veerkracht van de mens.

Trailer
[youtube KJy8n2mlVRc]

Recensie


anchorman-2-the-legend-continues
Anchorman 2: The Legend Continues

Regisseur: Adam McKay
Cast: Will Ferrell, Steve Carell, Kristen Wiig, Christina Applegate, Paul Rudd
Genre: Komedie
Speelduur: 113 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
In Anchorman 2: The Legend Continues keert het gehele nieuwsteam van de populaire nieuwslezer uit San Diego, Ron Burgundy (Will Ferrell) terug: zijn vrouw en mede-nieuwslezer Veronica Corningstone (Christina Applegate), weerman Brick Tamlan (Steve Carell), ‘roving reporter’ Brian Fontana (Paul Rudd) en sportman Champ Kind (David Koechner). Samen nemen ze de allereerste 24-uurs nieuwszender onder handen.

Trailer
[youtube fHehW-6De-E]

Recensie


IDA_Poster_40x60.indd
Ida

Regisseur: Pawel Pawlikowski
Cast: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Dawid Ogrodnik, Joanna Kulig
Genre: Drama
Speelduur: 80 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
Polen 1962. Anna staat op het punt om haar geloften af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd opgenomen als wees. Maar alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft, Wanda, de zus van haar moeder. Voordat ze haar geloften kan afleggen, begint ze samen met Wanda een zoektocht naar haar verleden. Anna komt er achter dat ze van Joodse afkomst is en dat haar echte naam Ida luidt. Ze wordt geconfronteerd met de grimmige waarheid over haar familie en hun ontberingen tijdens de nazi-bezetting van Polen. Ida staat voor een moeilijke beslissing; teruggaan naar het klooster of een nieuwe weg inslaan?

Trailer
[youtube 289wB8HdIjU]

Recensie


XX_VONNIS, HET_70X100_SCHETS.indd
Het Vonnis

Regisseur: Jan Verheyen
Cast: Koen de Bouw, Veerle Baetens, Johan Leysen, Wouter Hendrickx, Jappe Claes
Genre: Thriller
Speelduur: 112 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurt door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtstaat die hem in de steek heeft gelaten.

Trailer
[youtube Pq01jl0rwV0]

Recensie


kill-your-darlings
Kill Your Darlings

Regisseur: John Krokidas
Cast: Daniel Radcliffe, Dane DeHaan, Michael C. Hall, Elizabeth Olsen, Ben Foster
Genre: Biografie, Drama
Speelduur: 102 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
Een portret van de beginjaren van de Beat Generation, waarin de jonge Allen Ginsberg (Radcliffe), Jack Kerouac (Huston) en William Burroughs (Foster) in 1944 – studerend aan de Columbia Universiteit – verwikkeld raken in de beruchte moordzaak op Burroughs jeugdvriend David Kammerer (Hall). In deze levendige en gepassioneerde debuutfilm van Krokidas zien we hoe de drie jonge mannen, die ‘coolness’ letterlijk hebben uitgevonden, dankzij Lucien Carr (DeHaan) bij elkaar kwamen, en hoe de brute moord hun jonge broederschap gevormd heeft. Een coming-of-age verhaal zowel over Allen Ginsberg persoonlijk, wanhopig op zoek naar de liefde én naar iemand om hem te bevrijden, alsook generationeel over de geboorte van de Beat Generation, zoals we dat nog niet eerder hebben gezien. Het waargebeurde verhaal van de emotionele smeltkroes die een trio van literaire genieën heeft gevormd.

Trailer
[youtube s5qhk-iRXBI]

Recensie


an-episode-in-the-life-of-an-iron-picker
An Episode in the Life of an Iron Picker

Regisseur: Danis Tanovic
Cast: Nazif Mujic, Senada Alimanovic, Semsa Mujic, Sandra Mujic
Genre: Drama
Speelduur: 74 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
Nazif en Senada wonen samen met hun twee dochters in een vervallen huisje ergens in Bosnië. Nazif probeert geld bijeen te scharrelen door oud metaal in te zamelen. Op een dag moet hij de zwangere Senada plots naar het ziekenhuis in Tuzla brengen. Ze zijn echter niet verzekerd en de rekening voor een operatie is 500 euro. Nazif heeft slechts enkele dagen de tijd om dit geld neer te tellen om Senada’s leven te redden.

Trailer
[youtube 06zru0p5N_o]

Recensie


InvisibleWomanThe_Poster_70x100_Oscars.indd
The Invisible Woman

Regisseur: Ralph Fiennes
Cast: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas
Genre: Drama
Speelduur: 111 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
Engeland, 1883. De getrouwde Charles Dickens ontmoet op een dag de jonge Nelly, een ambitieuze actrice die een rol in één van zijn toneelstukken heeft weten te bemachtigen. Hij is onder de indruk van haar acteertalent én van haar schoonheid. Al gauw wordt ze Dickens’ muze en de focus van zijn passie. Maar geheimhouding van de relatie is de prijs die ze moeten betalen, waardoor Nelly veroordeeld is tot een onzichtbaar bestaan.

Trailer
[youtube kZZvcJx0t38]

Recensie


spies-glistrup
Spies & Glistrup

Regisseur: Christoffer Boe
Cast: Pilou Asbaek, Nicolas Bro, Jesper Christensen
Genre: Drama, Komedie
Speelduur: 110 minuten
Te zien vanaf: 27 maart 2014

Verhaal
In het Denemarken van de jaren 60 ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een briljante libertijnse accountant en een hedonistische hippie-playboy. Samen bouwen ze een vakantiereis-imperium en transformeren al doende het sociale en politieke klimaat van het land, met dramatische gevolgen.

Trailer
[youtube qBjpDJaN_8U]

Leave a Comment

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box