Verwachte Films – Week 8 – 2016

Verwachte Films - Week 8

Deze week weer een nieuw overzicht van alle films die in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. Bekijk hieronder het overzicht van verwachte films in week 8. Hier staan details, alsmede een link naar de recensie van desbetreffende film, mochten wij deze al gerecenseerd hebben.

Verwachte Films – Week 8 – Pak je drinken, popcorn en ga lekker genieten in de bioscoop! 

B

Gods of Egypt

Gods of Egypt

Regisseur: Alex Proyas
Cast: Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Abbey Lee, Brenton Thwaites, Courtney Eaton, Rufus Sewell, Geoffrey Rush, Elodie Yung, Chadwick Boseman, Bruce Spence, Bryan Brown, Emma Booth, Goran D. Kleut, Rachael Blake, Emily Wheaton
Speelduur: 100 Minuten
Genre: Avontuur, Fantasy
Te zien vanaf: 24 februari 2016

Magie, monsters, goden en krankzinnigheid heersen door de paleizen en piramiden aan de vallei van de Nijl, in dit actie-avontuur dat geïnspireerd is door de klassieke mythologie van Egypte. Met het overleven van de mensheid in de balans, moet een onverwachte held een spannende reis ondernemen om de wereld en zijn ware liefde te redden. Set (Butler), de meedogenloze god van duisternis, heeft de troon van Egypte veroverd, en stort het eens vreedzame en welvarende rijk in chaos en oorlog. Met slechts een handvol heroïsche rebellen die de wrede heerschappij van Set tegenwerken aan zijn zijde, roept Bek (Thwaites), een dappere sterveling, de hulp in van de machtige god Horus (Coster-Waldau), in een onwaarschijnlijke samenwerking tegen de kwade heerser. Hun adembenemende strijd tegen Set en zijn strijders brengt hen naar het hiernamaals en voorbij de hemelen, waarbij de god en de sterveling een reeks tests van hun moed moeten doorstaan en alles opofferen wat hen lief is, om te kunnen overwinnen.

[youtube SoFRTpLILyg]

B

Grimsby

Grimsby

Regisseur: Louis Leterrier
Cast: Ilka Bessin, Dieter Hallervorden, Matthias Schweighöfer, Aylin Tezel, Kaya YanarIsla Fisher, Penélope Cruz, Rebel Wilson, Sacha Baron Cohen, Scott Adkins, Mark Strong, Ian McShane, Annabelle Wallis
Genre: Actie, Komedie
Speelduur: 83 minuten
Te zien vanaf: 25 februari 2016

Een dodelijke geheim agent en een voetballiefhebber verschillen heel erg van elkaar. Desondanks zijn het broers, en nadat ze op vroege leeftijd van elkaar werden gescheiden – worden ze na jaren herenigd. Ondanks dat hun levensstijlen totaal niet aansluiten, beleven ze een gezamenlijk en gevaarlijk avontuur.

[youtube UcbajFBhM20]

B

The Assassin

The Assassin (Nie yin niang)

Regisseur: Hsiao-hsien Hou
Cast: Qi Shu, Chen Chang, Satoshi Tsumabuki, Shao-Huai Chang, Nikki Hsin-Ying Hsieh, Ethan Juan, Zhen Yu Lei, Fang Mei, Dahong Ni, Jacques Picoux, Fang-yi Sheu
Genre: Drama
Speelduur: 105 minuten
Te zien vanaf: 25 februari 2016

The Assassin speelt zich af gedurende de machtige Tang-dynastie. Na jaren van ballingschap keert Nie Yinniang (Shu Qi) terug naar haar familie. Ze heeft van haar meesteres het bevel gekregen een einde te maken aan de tirannie van de bestuurders die voorbijgaan aan de autoriteit van de keizer. Op een gegeven moment wordt ze gedwongen te kiezen tussen de immer rechtvaardige “orde van de moordenaars” en de man van wie ze houdt.

[youtube -T5qq8iJppQ]

B

Knielen op een bed violen

Knielen op een bed violen

Regisseur: Ben Sombogaart
Cast: Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema
Genre: Drama
Te zien vanaf: 25 februari 2016

In Knielen op een bed violen, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink, leiden jeugdliefdes Hans (Atsma) en Margje Sievez (Herlaar) een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras (Hensema) tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Margje kan weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

[youtube XlnJuESHI24]

B

Anomalisa

Anomalisa

Regisseur: Duke Johnson, Charlie Kaufman
Cast: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan
Genre: Animatie, Komedie, Drama, Romantiek
Speelduur: 90 minuten
Te zien vanaf: 25 februari 2016

Michael Stone is schrijver van boeken die gaan over klantenservice. Hij worstelt met zijn onvermogen om mensen te verbinden en uiteindelijk voelt hij zich verlamd door de alledaagsheid van zijn leven. Tijdens een zakenreis ontmoet hij een vreemdeling die zijn blik op de wereld verandert.

[youtube TWO5jH2tWpA]

B

All you Need is Me

All You Need Is Me

Regisseur: Wim van der Aar
Genre: Documentaire
Speelduur: 85 minuten
Te zien vanaf: 25 februari 2016

De documentaire All You Need is Me vertelt het levensverhaal van de Nederlandse kunstenaar Aad Donker. De gewaardeerde en talentvolle kunstenaar Aad Donker maakt begin jaren ‘90 naam als aanstormend kunstenaar, samen met zijn schilderende broers Gijs en Justus. Als onderdeel van het After Nature-collectief krijgen de gebroeders Donker snel voet aan de grond in New York. Als Gijs en Justus terug gaan naar Nederland blijft Aad achter in New York, samen met zijn grote liefde Amy. Wanneer Amy een Aad uit elkaar gaan, gaat het in razend tempo bergafwaarts met hem. Waanideeën en angsten gaan hem beheersen en hij verliest de greep op de werkelijkheid. Op 31-jarige leeftijd pleegt Aad zelfmoord. Filmmaker Wim van der Aar (De Van Waveren Tapes) neemt de kijker mee op een reis langs Leiden, Amsterdam, New York en Suriname, waarbij uniek archief-materiaal wordt afgewisseld met interviews met zijn broers, Amy en After Nature-oprichter Peter Klashorst.

[youtube QT_sLGnNUZE]