Verwachte Films – Week 9 – 2016

Verwachte Films - Week 9

Deze week weer een nieuw overzicht van alle films die in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. Bekijk hieronder het overzicht van verwachte films in week 9. Hier staan details, alsmede een link naar de recensie van desbetreffende film, mochten wij deze al gerecenseerd hebben.

Verwachte Films – Week 9 – Pak je drinken, popcorn en ga lekker genieten in de bioscoop! 

B

London Has Fallen

London Has Fallen

Regisseur: Babak Najafi
Cast: Gerard Butler, Morgan Freeman, Charlotte Riley, Angela Bassett, Radha Mitchell, Aaron Eckhart, Jackie Earle Haley, Melissa Leo, Colin Salmon, Robert Forster
Speelduur: 100 Minuten
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Te zien vanaf: 3 Maart 2016

 

Tijdens de begrafenis van de Engelse premier, ontdekt Mike Banning een complot om alle aanwezige wereldleiders te vermoorden.

[youtube FWmBtuNmDdE]

B

Room

Room

Regisseur: Leonard Abrahamson
Cast: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Wendy Crewson, Sandy McMaster, Matt Gordon, Amanda Brugel, Joe Pingue, Joan Allen, Zarrin Darnell-Martin, Cas Anvar, William H. Macy
Genre: Drama
Speelduur: 118 minuten
Te zien vanaf: 3 Maart 2016

Een jonge vrouw wordt jarenlang gevangen gehouden. Haar vijfjarige zoon Jack weet niets over de buitenwereld en kent enkel de kamer waarin hij is geboren en opgegroeid.

[youtube 6C6fZ-fwDws]

B

Préjudice
Préjudice

Regisseur: Antoine Cuypers
Cast: Ariane Labed, Nathalie Baye, Eric Caravaca, Julien Baumgartner, Thomas Blanchard, Arno, Cathy Min Jung
Genre: Drama
Speelduur: 105 minuten
Te zien vanaf: 3 Maart 2016

Tijdens een familiemaaltijd ontdekt de 32-jarige Cedric dat zijn zus zwanger is. Het nieuws wordt positief ontvangen door het hele gezin, maar Cedric, die nog bij zijn ouders woont, vindt het moeilijk. Zijn droom, een simpele reis naar Oostenrijk, komt namelijk in het geding. Tijdens de maaltijd blijkt de balans in het gezin verstoord door het nieuws. Kan die weer hersteld worden?

[youtube dI5JzcWx4Bk]

B

De Missie
De Missie (The Mission)

Regisseur: Robert Oey
Cast: Joost de Wolf
Genre: Documentaire
Te zien vanaf: 3 Maart 2016

Kolonel Joost de Wolf is een Nederlandse officier van het Korps Mariniers, die zijn leven in dienst van het leger heeft gesteld. In 2014 wordt hij benoemd tot plaatsvervangend Chef Militaire Operaties bij de VN-vredesmissie MINUSMA in Mali. Als De Wolf in Mali aankomt, besluit de Malinese regering de opstandige Toearegrebellen in het noorden aan te vallen en daarmee het broze vredesproces te torpederen. De Wolf probeert met een mix van charme en daadkracht de regie terug te winnen, maar wordt gehinderd door een gebrek aan politieke sturing van zowel het VN-hoofdkwartier in New York als leidinggevenden in Den Haag. De Wolf besluit eigenhandig de grenzen van het VN-mandaat op te zoeken, maar brengt daarmee onverhoopt zijn eigen militaire carrière in gevaar.

[youtube VmzNmFZWfHg]

B

Alias Maria
Alias María

Regisseur: José Luis Rugeles
Cast: Carlos Clavijo, Anderson Gomez, Carmenza González, Lola Lagos, Julio Pachón, Erik Ruiz, Karen Torres, Fabio Velazco
Genre: Drama, Oorlog
Speelduur: 91 minuten
Te zien vanaf: 3 Maart 2016

Een visie van Colombia’s onmenselijke gewapende conflict, gezien door de ogen van een jonge en zwangere soldaat.

[youtube det4gG3U5_0]