Vleermuis gevangen in bioscoopzaal Vue Eindhoven

Medewerkers van bioscoop Vue Eindhoven waren met man en macht op zoek naar een vleermuis, die zondagavond bezoekers de stuipen op het lijf joeg. Hij is inmiddels gevangen, meldt het Eindhovens Dagblad. Knettergek werd assistent-theatermanager Harrie van Trier ervan. De hele dag ging bij bioscoop Vue in Eindhoven de telefoon. Niet om te reserveren voor een film maar media die vragen naar de vleermuis die zich zondag in een van de filmzalen nestelde.

Maandag aan het eind van de middag werd het beestje door een medewerker van de dierenambulance eindelijk gevangen. Voor vragen over de reddingsoperatie verwijst Van Trier echter naar Charlotte van een extern pr-bureau:

“Het liep hier de spuigaten uit dus we hebben besloten de communicatie over de vleermuis wat te kanaliseren.”

Zondagavond zorgde de vleermuis voor de nodige commotie. Zo ook voor onze hoofdredacteur Glenn Abbink, die deze avond een voorstelling van Black Panther wilde bezoeken. DC Comics leek namelijk niet blij met het succes van de Marvel Studios film en probeerde de boel te saboteren….een vleermuis vloog door de voordeur en recht de zaal in van Black Panther. Uiteindelijk werd de vertoning geannuleerd en hield de vleermuis de zaal gegijzeld. De vleermuis had zich ergens in de grote zaal van Vue Eindhoven verstopt en liet zich nauwelijks zien. Charlotte:

“Tot maandagmiddag dus. De vleermuis bleek op het hoogste punt van de zaal in slaap te zijn gevallen en een stoere vrijwilliger van de dierenambulance is toen met een ladder omhoog geklommen.”

Vue Eindhoven