Waar zal Bill & Ted 3 zich afspelen?

Bill & Ted 3

Het is alweer 25 jaar geleden dat het beroemde tiener duo Bill & Ted op het witte doek te zien was. Bill Preston (Alex Winter) en Ted Logan (Keanu Reeves) maakten eerst een tijdreis in de cult komediefilm Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989). In het vervolg Bill & Ted’s Bogus Journey (1991) pleegden zij een bezoekje aan de hel. Er zouden veel spin-offs volgen, zoals een tekenfilmserie en videospellen. Sinds 2010 is er echter een derde film, momenteel nog bekend als Bill & Ted 3, in de planning. Het ziet er nu naar uit dat de metalheads Londen zullen bezoeken gedurende verschillende historische tijdperken. Dat meldde The Sun in een artikel.

Met een verhaal dat enkel gecentreerd is rond Londen als setting lijkt het erop dat Bill & Ted 3 van kleinere schaal zal zijn vergeleken met de vorige films. Het biedt echter wel mogelijkheden om scenario’s te creëren waarin Bill & Ted grote historische figuren ontmoeten als Winston Churchill of een beroemde vorst. Hopelijk zijn de inmiddels middeljarige mannen in ieder geval hun nonchalante houding die ze als tieners hadden niet kwijtgeraakt, aangezien dat hetgeen is waar de komedie uit voorkomt.

Het is pas recentelijk dat het project van een derde Bill & Ted film van de grond begon te komen. Alex Winter had eerder al aangegeven terug te willen keren naar de franchise. Een paar weken geleden meldde hij ook dat Keanu Reeves geïntereseerd zou zijn. Of personages uit de vorige films te zien zullen zijn is nog niet duidelijk. George Carlin zal het personage Rufus niet meer spelen aangezien de komiek in 2008 overleed.

Wanneer Bill & Ted 3 in première gaat is nog niet bekend.Volgens The Sun is het script al af. Winter hoopt verder dat de opnames aan het einde van dit jaar of begin 2017 kunnen beginnen.