Waarom Sean Connery niet terugkeerde in Indy 4

Waarom Sean Connery niet terugkeerde in Indy 4Jaren geleden, toen het bleek dat een vierde Indiana Jones-film in ontwikkeling was, vroegen velen zich af of Sir Sean Connery wederom de rol van Indy’s vader Henry zou spelen. Jammer genoeg sloeg Connery de rol naar af en maakte nooit een terugkeer naar de franchise. De reden hiervoor? In een inmiddels jaar oud interview dat door The Hollywood Reporter is ontdekt, onthult Connery dat het niet alleen zijn liefde voor het pensioen dat hij de rol afwees. Hij vertelde:

“I spoke with Spielberg, but it didn’t work out. It was not that generous a part, worth getting back into the harness and go for. And they had taken the story in a different line anyway, so the father of Indy was kind of really not that important. I had suggested they kill him in the movie, it would have taken care of it better.”

Het lijkt erop dat de rol die Connery aangeboden kreeg, niet veel meer was dan een cameo en dat het hem niet de moeite waard was. Het klinkt ook alsof Connery het meer overwogen zou hebben om terug te keren als de rol groter was geweest.

Helaas zien we in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull dat Henry Jones Sr. is overleden, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij terugkeert in de aankomende vijfde film.