Warcraft opnames in 2014 van start

Warcraft

De opnames van Legendary Pictures‘ lang verwachte adaptatie van de videogame World of Warcraft gaan volgend jaar januari van start in Vancouver. Langzamerhand komen er steeds meer stukjes informatie naar buiten over dit project, wat dan toch echt lijkt te gaan gebeuren. De studio heeft Charles Leavitt (Seventh Son) ingehuurd om het scenario te schrijven. Sam Raimi, die oorspronkelijk zou regisseren, is nog steeds aanwezig als producent.

Het eerste spel van Warcraft kwam uit op de PC in 1994. Spelers konden daar deel nemen in de epische strijd tussen Horde en Alliance. Er zijn meerdere versies uitgebracht van het online deel, World of Warcraft, die sciencefiction, horror en fantasy samenvoegt.

Er zijn nog geen cast leden aangekondigd voor deze live-action film, maar aangezien de opnames over een paar maanden zullen starten, horen we vast en zeker binnenkort wie hier in gaan spelen. Wat interessant is, is dat dit nieuws slechts een maand komt nadat Legendary heeft aangekondigd dat ze hun banden hebben verbroken met Warner Bros. en in de toekomst met Universal Pictures zullen samenwerken. Warcraft is één van de vele projecten die Legendary meeneemt naar Universal, inclusief Seventh Son en Mass Effect.

Warcraft komt in 2015 uit en wordt geregisseerd door Duncan Jones.