Zachary Levi’s kostuum onthuld in eerste Shazam! foto

Warner Bros. Pictures heeft een nieuwe officiële blik vrijgegeven op Zachary Levi als de superheld Shazam! (via EW). Bekijk hieronder de foto. Deze onthult Billy Batson’s alter-ego Shazam, die een drankje drinkt met Freddy Freeman (gespeeld door Jack Dylan Grazer), nog een wees en Billy’s beste vriend.

Shazam!

Geïnspireerd door de verschillende versies van het personage, bespreekt regisseur David Sandberg hoe hij het kostuum voor de film heeft ontworpen:

“I wanted to keep the shorter cape as a throwback to the original because that’s something that sets him apart from Superman or Batman. It makes him feel a bit more Golden Age superhero, which is the vibe I’m going for.”

We hebben allemaal een superheld in ons, er is gewoon een beetje magie voor nodig om het naar buiten te brengen. In het geval van Billy Batson (Angel), door één woord te schreeuwen – SHAZAM! – kan dit 14-jarige pleegkind zich met behulp van een oude tovenaar in de volwassen superheld Shazam (Levi) veranderen. Nog steeds een kind van binnen – in een afgetraind, goddelijke lichaam – doet Shazam in deze volwassen versie van zichzelf alles wat elke tiener zou doen met superkrachten: er veel plezier mee hebben! Kan hij vliegen? Heeft hij een röntgenvisie? Kan hij bliksem uit zijn handen schieten? Kan hij zijn test voor sociale studies overslaan? Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn capaciteiten met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij zal deze krachten snel onder de knie moeten krijgen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana (Strong).

Naast Levi zijn er in de film rollen voor Asher Angel, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Grace Fulton, Faithe Herman, Ian Chen, Jovan Armand, Cooper Andrews, Marta Milans, Ron Cephas Jones.

Shazam werd in 1939 bedacht door artiest C. C. Beck en schrijver Bill Parker. Het personage verscheen voor het eerst in Fawcett Comics’ Whiz Comics #2. Door het woord “Shazam” te zeggen verandert de tiener Billy Batson in Captain Marvel, die later de aangepaste naam Shazam! kreeg. Shazam heeft eeuwenoude krachten van de Goden.

David F. Sandberg regisseert de film op basis van een scenario door Henry Gayden en Darren Lemke. Shazam! draait vanaf april 2019 in de bioscoop.