13.14 miljoen kijkers voor Under the Dome

CBS begon gister met het uitzenden van de nieuwe televisieserie Under the Dome en volgens de Nielsen ratings, hebben ongeveer 13.14 miljoen gekeken naar de pilot. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King (2009) en vertelt het verhaal van een klein dorpje dat plots wordt afgesneden van de buitenwereld door een mysterieuze ondoordringbare koepel die het hele dorpje omringt. Een kleine groep mensen probeert de orde en rust in stand te houden, terwijl anderen de waarheid achter de geheimzinnige koepel willen achterhalen en ontsnappen, dat is niet zo onbegrijpelijk, want je bent niet vrij om te gaan en staan waar je wilt.

De serie is geschreven door Brian K. Vaughan en in de hoofdrollen zijn Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Dean Norris, Jolene Purdy, Nicholas Strong, Britt Robertson, Aisha Hinds, Alex Koch, Natalie Martinez en Colin Ford.

De dramaserie van producent Steven Spielberg is gisteren succesvol van start gegaan. Ook de meningen over de nieuwe zomerserie waren positief. Enkele verscheidende recensenten beschrijven Under the Dome als ‘de nieuwe hit van de zomer’ en hebben het over een ‘geslaagde verfilming van een populair boek’. Het plan was eigenlijk om de serie al in 2009 op de buis te brengen, maar dat was niet haalbaar. Het is niet bekend of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn, aangezien het een CBS-serie kan het namelijk op alle tv-zenders te zien zijn.