20 jaar filmmagie | Harry Potter and the Philosopher’s Stone terug in de bioscoop!

Maandag 22 november 2021 is het precies 20 jaar geleden dat Harry Potter and the Philosopher’s Stone in Nederland in de bioscoop werd uitgebracht. Warner Bros. Pictures Nederland brengt daarom in het weekend van 26 en 27 november de film tijdelijk terug in de bioscoop zodat fans en nieuwkomers het prille begin van de epische filmreeks kunnen (her)beleven op het witte doek. Voor het eerst zal de film in Nederland ook te zien zijn in 4DX.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone in de bioscoop

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en barbaarse oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door Hagrid, een woeste figuur op een vliegende motorfiets. Met een speciale trein die vertrekt van perron 9¾, belandt hij op Hogwarts Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook komt Harry erachter dat zijn ouders tovenaars waren en dat hij wereldberoemd is. Toen hij een baby was, heeft hij een moordaanslag overleefd van de meest gevreesde magiër Voldemort. Sterker nog: door Harry’s toedoen is er nooit meer iets vernomen van Voldemort. De grote vraag is of Voldemort nog leeft? Als zijn aartsvijand leeft, zal Harry het opnieuw tegen hem moeten opnemen.

De Harry Potter-filmreeks was een enorm succes en trok in Nederland in tien jaar bijna 12 miljoen bezoekers naar de bioscoop.

De film is geregisseerd door Chris Columbus op basis van een scenario door Steve Kloves, gebaseerd op de boekenreeks van J. K. Rowling. De hoofdrollen worden gespeeld door Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, John Cleese, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Richard Harris, John Hurt, Alan Rickman, Maggie Smith, Julie Walters.

De voorverkoop voor Harry Potter and the Philosopher’s Stone start op dinsdag 16 november 2021 om 10:00 uur via de reguliere voorverkoopadressen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter