20th Century Studios & Hulu werken aan The League of Extraordinary Gentlemen reboot

20th Century Studios en Hulu werken aan een reboot van The League of Extraordinary Gentlemen, gebaseerd op de veelgeprezen stripreeks van schrijver Alan Moore en kunstenaar Kevin O’Neill.

Deze nieuwe reboot, die wordt geschreven door Justin Haythe (Red Sparrow), zou de eerste adaptatie van de stripreeks worden sinds de film The League of Extraordinary Gentlemen uit 2003, waarin Sean Connery zijn laatste rol speelde voordat hij met pensioen ging. Hoewel er al verschillende pogingen zijn geweest om een nieuwe versie te maken, kwam er geen van de grond.

De reboot is gepland als een feature voor Hulu, en bronnen vertelden The Hollywood Reporter dat Haythe en de rest van het team van de film zullen kijken naar de belangrijkste stripreeks voor hun komende versie. Dit is goed nieuws voor fans, aangezien de film uit 2003 van het bronmateriaal is afgedwaald. Don Murphy, die als producer werkte bij de verfilming van 2003, zal ook deze nieuwe versie produceren.

The League of Extraordinary Gentlemen reboot

In 2003 was er een verfilming van de comics van Alan Moore en Kevin O’Neill, maar deze werd slecht ontvangen. De film leverde niet de gewenste resultaten aan de kassa op. The League of Extraordinary Gentlemen volgt een groep literaire personages tijdens het einde van het Victoriaanse tijdperk, 1898. De Britse geheime dienst vormt een groep, bestaande uit karakters als Allan Quartermain, de Invisible Man, Kapitein Nemo en Dr. Jekyll en Mr. Hyde.

‘s Werelds grootste avonturier, Allan Quatermain, leidt een buitengewone groep individuen met legendarische krachten. Kapitein Nemo, dracula vampier Mina Harker, de onzichtbare man Rodney Skinner, de Amerikaanse geheim agent Sawyer, Dorian Gray en de gespleten persoonlijkheid Dr. Jekyll/Mr. Hyde zijn allen van nature individualisten, maar nu zijn ze genoodzaakt op elkaar te vertrouwen. Hun missie: binnen 96 uur de wereld van zijn ondergang redden.

De film werd geregisseerd door Stephen Norrington op basis van een scenario door James Dale Robinson. Hoofdrollen werden vertolkt door Sean Connery, Shane West, Naseeruddin Shah, Peta Wilson, Jason Flemyng, Tony Curran, Max Ryan, Stuart Townsend, Richard Roxburgh.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter