24-acteur Gregory Itzin overleden op 74-jarige leeftijd

24 acteur Gregory Itzin is overleden. De artiest stierf op vrijdag 8 juli op 74-jarige leeftijd. Een doodsoorzaak is nog niet bevestigd. Jon Cassar, uitvoerend producent en regisseur van 24, onthulde dit nieuws via Twitter. Hij schreef:

“My friend Greg Itzin passed away today. He was one of the most talented actors I had the honor to work with, but more than that he was an all around great guy. He’ll be missed by his 24 family who had nothing but love & respect for him. You made your mark, now Rest In Peace friend.”

Gregory Itzin

Itzin werd geboren op 20 april 1948 in Washington D.C.. Als schooljongen verhuisde hij naar Burlington. Itzin wilde aanvankelijk theateracteur worden, waarvoor hij een opleiding volgde aan het American Conservatory Theater in San Francisco. Hij was te zien in meerdere theaters door het hele land. Voor zijn rol in het toneelstuk The Kentucky Cycle werd hij genomineerd voor een Tony Award. Het stuk zelf won een Pulitzer-prijs.

De acteur was misschien het best bekend om zijn optreden als Charles Logan, een kwaadaardige politicus die als president in het 24-universum belandde. Zijn karakter werd geïntroduceerd tijdens seizoen 4 als de vice-president. In het seizoen erna was zijn personage president geworden, en speelde zijn personage een belangrijke rol in de verhaallijn van dat seizoen. Itzin verdiende twee Emmy-nominaties voor zijn werk aan de actieserie, die van 2001 tot 2010 werd uitgezonden.

Itzin had ook nog rollen in andere series. Zo speelde hij in Friends, Murder One, Navy NCIS, The OC, Judging Amy, Boston Legal, CSI: Crime Scene Investigation, The Practice en de kortlopende televisieserie Firefly. Ook speelde hij de rol van John Ashcroft in de televisiefilm DC 9/11: Time of Crisis. Bovendien had Itzin meerdere rollen in de Star Trek series. In 1993 speelde hij in Star Trek: Deep Space Nine, en daarna speelde hij nog in Star Trek: Enterprise en Star Trek: Voyager.

Zijn filmwerk omvatte rollen tegenover Lindsay Lohan in het mysterie van 2007 I Know Who Killed Me, George Clooney in The Ides of March en Daniel Day-Lewis in Lincoln.

R.I.P. Gregory Itzin 1948 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter