24e Bond-film SPECTRE breekt nu al records

De 24e James Bond-film SPECTRE is sinds 29 oktober te zien in Nederland. Lees hier de recensie van onze recensent Glenn Abbink. In Groot-Brittannië heeft de film inmiddels een openingsrecord neergezet. In de eerste week noteerde de film maar liefst $63,8 miljoen. Nog nooit haalde een film zoveel op. Het vorige record was Harry Potter and the Prisoner of Azkaban uit 2004.

In Nederland wist de film een omzet te halen van maar liefst $3,7 miljoen. Wereldwijd heeft de film nu al $80,4 miljoen opgebracht aan de box office. SPECTRE kostte tussen de $250 miljoen en $300 miljoen (excl. promotiekosten) om te maken. In America is de film vanaf aankomend weekend te zien.

In SPECTRE ontvangt Bond een cryptische boodschap uit zijn verleden. Deze stuurt hem op het spoor van een sinistere organisatie. Terwijl M. een strijd levert tegen politieke krachten, om de geheime dienst in leven te houden, weet Bond de lagen van bedrog weg te pellen om de afgrijselijke waarheid achter SPECTRE te onthullen.

Het is de 24e uit de officiële filmreeks van EON Productions en wordt geregisseerd door Sam Mendes. De film heeft hoofdrollen voor Daniel CraigRalph FiennesNaomie HarrisBen WhishawLéa SeydouxDave BautistaRory KinnearMonica BellucciAndrew Scott, Jesper Christensen en Christoph Waltz.

SPECTRE wordt geschreven door John Logan en Neal Purvis & Robert Wade.

De nieuwe Bond-film draait vanaf  29 oktober 2015 in de bioscoop.