Blog | De 5 favoriete series van Francis (Mamazetkoers)

Entertainmenthoek staat altijd open voor meningen van andere film- en serieliefhebbers. Dit keer geven we het woord aan Francis, die vertelt over haar 5 favoriete series.

De 5 favoriete series van Francis

Hallo, ik ben Francis en woon samen met mijn man en kinderen in Drunen. Naast de zorg voor onze kinderen, onze baan en mijn blog mamazetkoers kijken wij samen veel series. Soms alleen maar vooral samen. Hierin zijn we denk ik een uitzondering, want van vriendinnen hoor ik regelmatig dat er maar weinig series zijn die ze samen leuk vinden. In mijn top 5 zul je zien dat mijn smaak ook erg uiteenloopt, ik geloof niet dat er een rode draad in te vinden is. De meeste series bekijk ik via Netflix, Ziggo On Demand en die op televisie uitgezonden worden. Benieuwd naar mijn top 5 favoriete series? Lees dan snel verder.

De series zijn niet genummerd, ik kan namelijk geen favoriet aanwijzen ?

Grey’s Anatomy

Hoewel het eerste seizoen al in 2005 uitkwam ben ik het pas tien jaar later gaan volgen. Tijdens mijn eerste zwangerschap én nog voor ons Netflix abonnement. De serie gaat over Meredith Grey, waarin je haar ziet groeien van assistent chirurgie naar het hoofd van een afdeling. Uiteraard zie je ook wat er verder in haar leven en in die van haar collega’s afspeelt. Via Ziggo On Demand kon ik zeker de eerste 10 seizoenen kijken en dat heb ik ook gedaan. De laatste 3 seizoenen heb ik wekelijks gekeken zodra ze op televisie werden uitgezonden. Nu is het wachten op seizoen 17, er is al vertelt dat de COVID-19 pandemie hier zeker een rol in gaat krijgen.

The Walking Dead

Nog een ‘oudje’, dat is trouwens ook wel te zien op onze mega scherpe televisie. Toch maakt het de serie er niet minder om. Het is een Amerikaanse televisieserie over een groep mensen die probeert te overleven in een wereld voor zombies. Ik vind het heerlijk, al is het soms wel langdradig maar in elk seizoen komt er wel een nieuw gevaar op hun pad. Op dit moment ben ik bezig aan het laatste en 9e seizoen. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe het uiteindelijk afloopt. Alle afleveringen kijk ik op Netflix.

The 100

The 100 is een Amerikaanse sciencefictionserie. Een nucleaire oorlog heeft al het leven op aarde verwoest. 97 jaar later stuurt een ruimteschip met overlevende 100 jeugdgevangenen terug naar de aarde om te onderzoeken of het weer leefbaar is. In totaal zijn er 7 seizoenen gemaakt en komen de laatste afleveringen wekelijks online op Netflix. Er is aangekondigd dat het 7e seizoen ook het laatste seizoen zal zijn, in totaal zijn het 100 afleveringen.

Game Of Thrones

Ik durf wel te zeggen dat ik dit een van de beste series vind. Het is prachtig gemaakt. Het gevecht om de troon speelt zich voornamelijk af in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros. Het is een mythische wereld vol gevaren en culturen. In totaal zijn er 8 seizoenen gemaakt (2011 – 2019) en uitgezonden op HBO. Via Ziggo On Demand hebben we ze allemaal kunnen zien. Voor wie deze serie nog niet gezien heeft, echt doen!

The Umbrella Academy

Onlangs is van deze serie het 2e seizoen beschikbaar gesteld op Netflix. De serie gaat over 7 kinderen die allen geadopteerd zijn door de excentrieke miljardair Reginald Hargreeves. Het enige wat de kinderen gemeen hebben is dat ze allemaal op dezelfde dag geboren zijn waarvan de biologische moeder niet zwanger was voor de dag van de bevalling. 6 van de 7 kinderen hebben speciale krachten en proberen de wereld te redden van de ondergang. Op dit moment ben ik pas halverwege het 1e seizoen maar hoop dat er nog vele mogen volgen!

Hoeveel van deze series heb jij gezien? Deel jouw reactie of reageer via Facebook. We zijn benieuwd!