7 leuke Kerstcadeaus voor filmliefhebbers

Het is binnenkort weer kerst en dat betekent voor veel mensen ook dat er cadeaus gekocht moeten worden. Het leek ons leuk om een aantal leuke dingen op een rijtje te zetten die je aan filmliefhebbers zou kunnen geven. Of natuurlijk zelf kunt houden, mocht je dat liever willen 😉

1. Buurman Wat Doet U Nu? (Boek)

Vrijwel iedere Nederlander weet dat Nederland niet het meest succesvolle land is op filmgebied. Toch heeft Dick Maas het voor elkaar gekregen om een aantal klassiekers van eigen bodem te maken. Al ging dit niet bepaald zonder slag of stoot. In het boek Buurman Wat Doet U Nu? – Films maken in Nederland vertelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar geeft hij ook tips aan beginnende filmmakers. Vanwege de vele anekdotes en luchtige schrijfstijl leest het allemaal lekker weg.

Een echte aanrader voor iedereen met interesse in filmmaken en/of de Nederlandse film.2. Moovies filmkalender (Kalender)

Ben jij iemand die graag een kalender gebruikt? Of zoek je gewoon een leuk cadeau voor filmliefhebbers? Dan is de Moovies filmkalender een aanrader. Dit is een grappig vormgegeven kalender welke je iedere dag een filmtip geeft. Wel blijft er per vakje nog genoeg ruimte over om de verjaardagen van je familie en vrienden in te vullen.

Moovies kalender

Mocht dit je wel leuk lijken dan kun je de kalender hier bestellen.

3. Film in 5 seconden (Boek)

Films zijn natuurlijk erg leuk, maar duren soms wel erg lang. Met name klassieke titels hebben nogal weleens een flinke speelduur. Gelukkig zijn er ook snellere manieren om dit soort films in te halen. Het boek Film in 5 seconden bevat 150 bekende films uitgebeeld door middel van slechts één plaatje.4. Film maken (Boek)

Mocht jij zelf interesse hebben in films maken of gewoon meer willen weten rondom de techniek erachter dan is het boek Film maken aan te raden.5. The Irishman (DVD/Blu-ray)

Netflix-original The Irishman wist vorig jaar veel los te maken. De film had een erg goede cast, al vonden veel kijkers de speelduur een beetje aan de lange kant. Hoor jij bij de groep die de film goed vond? Of wil je hem nog steeds een keertje bekijken? Overweeg dan om de DVD of Blu-ray aan te schaffen.

Lees hier ook onze recensie van de film.

6. The Godfather: The Death of Michael Corleone (DVD/Blu-ray)

Waar de eerste twee The Godfather-films erg geliefd zijn, is het derde deel altijd minder populair geweest. Er is onlangs echter een nieuwe versie van deze trilogie afsluiter verschenen. Deze bevat niet alleen nieuwe scenes, er zijn ook enkele bestaande scenes aangepast. De film heeft goede recensies gekregen en is dus wellicht het kijken waard. Je kunt deze nieuwe editie zowel op DVD als op Blu-ray aanschaffen.


The Godfather Coda: The Death Of Michael Corleone

Bestel jouw Blu-ray kopie op Zavvi.nl

Regisseur / scenarioschrijver Francis Ford Coppola viert de 30e verjaardag van The Godfather: Part III en brengt een definitieve nieuwe bewerking en restauratie uit.

 

 

 


7. Films bij Bol.com

 

Denk je dat de bovengenoemde dingen niet in de smaak zullen vallen bij de filmliefhebbers waarvoor je iets moet kopen? Of wil je stiekem nog wat films voor jezelf inslaan? Dan kun je bij Bol.com terecht. Ze hebben een groot assortiment aan films en DVD’s en er lopen regelmatig aanbiedingen. Qua prijs ben je in sommige gevallen een paar euro’s duurder uit dan bij internationale websites, al heb je de films vaak wel eerder in huis.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

VOLG ONS

Wil jij de hele week op de hoogte blijven van het laatste film- en serienieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter