A Fistful of Dollars serie in ontwikkeling

Deadline maakt bekend dat Mark Gordon Pictures bezig is met de ontwikkeling van een tv-serie adaptatie van A Fistful of Dollars, gebaseerd op de spaghettiwestern uit 1964 met Clint Eastwood in de hoofdrol en geregisseerd door Sergio Leone. De film vormt het eerste deel van de Dollarstrilogie, die verder bestaat uit For a Few Dollars More (1965) en The Good, the Bad and the Ugly (1966).

Bryan Cogman (Game of Thrones) is naar verluidt in gesprek om de serie aan te passen voor het kleine scherm. Volgens de site heeft Mark Gordon Pictures de rechten op de film verworven, evenals de film Yojimbo uit 1961 van Akira Kurosawa, waarop A Fistful of Dollars was gebaseerd.

A Fistful of Dollars serie

A Fistful of Dollars vertelt het verhaal van een ronddolende vreemdeling, “The Man With No Name”, die naar een stad komt vol met geweld en vaardigheid gebruikt om de concurrerende bendes van de stad te misleiden om elkaar te vernietigen.

De serie zal inspiratie putten uit het originele bronmateriaal in een eigentijdse hervertelling van het verhaal dat de carrière van Eastwood lanceerde. Eerder dit jaar lanceerde de voor een Oscar genomineerde producer Mark Gordon (Saving Private Ryan, Grey’s Anatomy) het nieuwe productiebedrijf Mark Gordon Pictures, dat wordt ondersteund door Entertainment One (eOne). Mark Gordon Pictures heeft een bestaande deal met het bedrijf voor het verwerven, ontwikkelen en produceren van projecten “die meerdere genres en media omvatten”.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter