A Star Is Born vanaf 20 augustus op Netflix

De hitfilm A Star is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper verschijnt vanaf 20 augustus op Netflix. Het was de grote filmdoorbraak voor Lady Gaga. De zangeres won zelfs haar eerste Oscar voor het nummer ‘Shallow’. De film werd in totaal acht keer genomineerd.

A Star Is Born op Netflix

In deze verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Cooper de in verval geraakte country-ster Jackson Maine. Main ontdekt – en wordt verliefd op – de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

De hoofdrollen worden gespeeld door Lady GagaBradley CooperAndrew Dice ClayDave Chappelle en Sam Elliott. De film is geregisseerd door Cooper, die hiermee zijn regiedebuut maakte. Cooper schreef ook het scenario samen met Will Fetters en Eric Roth.

A Star is Born is inmiddels de vierde versie van het verhaal, waarin de dromen van een gewoon meisje werkelijkheid worden wanneer ze de filmindustrie weet binnen te komen en een schijnbaar perfect huwelijk aangaat met een Hollywoodberoemdheid. Maar terwijl de ster van deze jonge vrouw begint te rijzen, zinkt echtgenoot Norman Maine steeds verder weg in drankzucht en misère. William A. Wellman regisseerde het origineel uit 1937 met in de hoofdrol Janet Gaynor en Fredric March. De versie uit 1954 is afkomstig van George Cukor en zag in de hoofdrol Judy Garland en James Mason. In 1976 kwam Frank Pierson met een update van het verhaal met Barbra Streisand en Kris Kristofferson.

A Star is Born is vanaf 20 augustus te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter