ABC bestelt Bewitched reboot van Kenya Barris

Kenia Barris, de maker achter de veelgeprezen ABC sitcom Black-ish en diens spin-off Grown-ish, zal een laatste project voor het netwerk ontwikkelen voordat zijn deal met Netflix start met een reboot van de klassieke sitcom Bewitched. Dit meldt Deadline.

De reboot zal een nieuwe draai geven aan de serie. We volgen Samantha, een hardwerkende, alleenstaande moeder die ook de krachten van een heks heeft en met Darren trouwt. Barris zal de serie samen met Black-ish schrijver / coproducent Yamara Taylor schrijven en uitvoerende produceren via zijn Khalabo Ink Society-banner.

De oorspronkelijke Bewitched was een hit en liep acht seizoenen. De serie wordt beschouwd als een van de grootste sitcoms op televisie, vooral dankzij het breken van vele culturele stereotypen in die tijd. ABC heeft de afgelopen vijf jaar gezocht naar een uitbreiding van de serie, kijkend naar mogelijke vervolgseries en reboots voordat ze uiteindelijk kozen voor Barris’ idee.

De serie werd verfilmd in 2005 met in de hoofdrollen Will Ferrell (Daddy’s Home) en Nicole Kidman (Big Little Lies). Ferrell speelde een werkeloze acteur die probeert terug te komen met een reboot van de titularis serie en cast een echte heks in de rol van Samantha. De film was een teleurstelling, verdiende vijf Razzie-nominaties en won er een voor Worst Screen Couple voor Ferrell en Kidman.

Barris tekende onlangs een driejarige deal met Netflix, waarmee hij nieuwe series voor de streamingdienst gaat maken en produceren met een optie om de deal nog twee jaar te verlengen. Het volgende seizoen van Black-ish gaat op dinsdag 16 oktober in première op ABC en het tweede seizoen van Grown-ish debuteert op Freeform in januari 2019.