Abigail Breslin & Colt Prattes op poster Dirty Dancing remake

ABC heeft een poster vrijgegeven van de Dirty Dancing remake, welke je hieronder kunt bekijken. Op de poster zien we Abigail Breslin en nieuwkomer Colt Prattes in de iconische pose, welke we kennen van de scene uit de originele film uit 1987 met Jennifer Grey en Patrick Swayze.

Abigail Breslin & Colt Prattes op poster Dirty Dancing remake

In tegenstelling tot de in 2004 verschenen sequel Dirty Dancing: Havana Nights blijven de personages en de verhaallijn in deze remake van Dirty Dancing hetzelfde.

In de zomer van 1963 is Frances ‘Baby’ Houseman noodgedwongen met haar ouders op vakantie in het natuurpark Catskills. Om de saaie dagen een beetje draaglijk te maken neemt ze lessen in Merengue dansen. De vakantie lijkt minder saai te worden als ze de verveelde dansinstructeur Johnny Castle leert kennen. Van Johnny leert ze de passen van een nieuwe dans – dirty dance- en ontdekt hierdoor haar eigen krachten en talenten. Onder invloed van deze dans kan Baby zichzelf- en haar liefde voor Johnny beter uiten…

Breslin speelt de rol van Frances Houseman a.k.a. “Baby” en Prattes (Rock of Ages) zien we als Johnny Castle. De remake heeft ook rollen voor Debra Messing, Bruce Greenwood, Nicole Scherzinger, Sarah Hyland, Katey Sagal en Billy Dee Williams.

Dirty Dancing wordt geregisseerd door Wayne Blair op basis van een scenario door Jessica Sharzer. De choreografie is afkomstig van Andy Blankenbuehler (Hamilton). In de remake horen we liedjes uit de originele film, alsmede nieuw materiaal.

De drie uur durende Dirty Dancing remake zal op woensdag 24 mei worden uitgezonden op ABC.