Achter de schermen bij Tom Hooper’s Cats in nieuwe featurette

Working Title en Universal hebben een nieuwe featurette vrijgegeven voor Tom Hooper’s Cats filmadaptatie. Bekijk deze hieronder. We krijgen een blik achter de schermen van de film.

Cats

Tom Hooper’s Cats

De film speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden…

De cast bestaat uit namen als Jennifer HudsonTaylor SwiftJames CordenIan McKellen, Judi Dench, Idris Elba, Rebel Wilson, Laurie Davidson, Steven McRae, Francesca Hayward, Jason Derulo en Mette Towley.

Onder leiding van drievoudig Tony-winnende choreograaf Andy Blankenbuehler (Hamilton: An American Musical, In the Heights, Bandstand), die ook de 2016-revival van Cats choreografeerde, bevat de film een ​​aantal van de meest uitzonderlijke professionele dansers van heden ten dage, inclusief hiphop dance sensatie Larry en Laurent Bourgeiois (aka Les Twins); voormalig hoofddanseres voor het New York City Ballet en Tony-genomineerde acteur Robbie Fairchild (An American In Paris); voormalig solist van The Royal Ballet Eric Underwood; Mëtte Towley, een lid van Pharrell Williams ‘veelgeprezen dansgroep The Baes; Steven McRae, directeur van The Royal Ballet; en street-, freestyle- en hedendaagse dansers uit Brazilië, Frankrijk, de Filippijnen, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Cats wordt geregisseerd door Oscar winnaar Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech) en geschreven door Lee Hall. Uitvoerend producenten zijn Steven Spielberg, Lloyd Webber en Angela Morrison.

De musical Cats werd door Andrew Lloyd Webber gecomponeerd. Het is gebaseerd op de gedichtenbundel Old Possum’s Book of Practical Cats van T.S. Eliot. Cats werd voor het eerst opgevoerd in 1981. Het is de vierde langstlopende show in Broadway en de geschiedenis van West End, met een direct-to-video-versie van de productie die in 1998 werd uitgebracht.

Tom Hooper’s Cats zal te zien zijn vanaf 19 december 2019.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter