Al Pacino schittert in de mysterieuze misdaadfilm Hangman

Op 10 mei brengt Just Film Distribution de bloedstollende misdaadfilm Hangman naar de Nederlandse bioscopen. De film heeft Al Pacino (The Godfather) in de hoofdrol als rechercheur Ray Archer die samen met profiler Will Ruiney (Karl Urban) jacht maakt op één van de meest gewelddadige seriemoordenaars van de stad. Deze moordenaar speelt een macabere versie van het spel galgje, waarbij hij op huiveringwekkende wijze aanwijzingen achterlaat op de lichamen van zijn slachtoffers.

Hangman

In Hangman zien we rechercheur Archer die al 36 jaar bij de afdeling moordzaken werkt en die wordt gekoppeld aan de jonge profiler Ruiney om samen één van de meest gewelddadige seriemoordenaars van de stad op te sporen. Al snel bevinden de politieagenten zich in een zenuwslopende race tegen de klok, wanneer een seriemoordenaar elke 24 uur een slachtoffer ophangt en op het stoffelijk overschot een aanwijzing achterlaat in het meest griezelige versie van het spel galgje. Hierbij worden zij op de voet gevolgd door journaliste Christi Davies (Brittany Snow), die met haar kritische vragen en scherpe blik het duo zo nu en dan op verrassende wijze op het juiste spoor brengt.

Kunnen Archer en Ruiney de dader op het spoor komen door zijn ziekelijke spel te ontrafelen? En kan Archer zijn persoonlijke gevoelens opzij zetten wanneer hij merkt dat deze moorden veel verbanden hebben met een onopgeloste zaak uit het verleden?

Hangman wordt op 10 mei in de Nederlandse bioscopen uitgebracht en is geregisseerd door Johnny Martin, die op 18-jarige leeftijd de filmindustrie instapte. Martin is van stuntman opgeklommen tot regisseur en producer. Hij regisseerde en produceerde onder meer Vengenace: A love Story. Het scenario van Hangman is geschreven door Michael Caissie en Charles Huttinger.