Alaska haalt wereldberoemde bus Into the Wild weg

Een van de beroemdste busjes uit de filmgeschiedenis staat niet meer op z’n plek in de wildernis van de Amerikaanse staat Alaska. Het busje waarin Christopher McCandless in 1992 overleed is uit de bossen van Denali National Park in Alaska weggehaald, omdat de veiligheid niet meer te waarborgen was. Wat er met het busje gaat gebeuren, is nog niet bekend. De bus werd beroemd door het boek Into the Wild uit 1996 en de gelijknamige film uit 2007, die zijn gebaseerd op het leven van McCandless.

McCandless trok in 1992 met een slechte uitrusting de ruige natuur van Denali National Park in, woonde meer dan honderd dagen in de bus en verhongerde. Zijn lichaam werd in het voertuig gevonden. Hij wilde in de wildernis leven in het voertuig dat er in de jaren 60 was geplaatst. Het busje werd een soort pelgrimsplek. Honderden fans en toeristen wilden het voertuig diep in het bos zien. Dat bracht steeds grotere risico’s met zich mee, volgens de autoriteiten. De tocht naar het busje is niet eenvoudig. Daarnaast had de bus onderhoud nodig, wat duur en gevaarlijk was. De autoriteiten in Alaska hebben de Into the Wild bus weggehaald om te voorkomen dat mensen tijdens hun zoektocht gewond raken of om het leven komen.

Corri Feige, commissaris voor natuurlijke hulpbronnen van Alaska, zei in een verklaring:

“We encourage people to enjoy Alaska’s wild areas safely, and we understand the hold this bus has had on the popular imagination. However, this is an abandoned and deteriorating vehicle that was requiring dangerous and costly rescue efforts. More importantly, it was costing some visitors their lives.”  

Into the Wild

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder materiële bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven?

Into the Wild is een film uit 2007, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer over het waargebeurde verhaal van Chris McCandless. De film werd geregisseerd door Sean Penn, die ook het scenario schreef.

De hoofdrollen waren voor Emile Hirsch, Jena Malone, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, William Hurt en Catherine Keener.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter