Alec Baldwin is Thomas Wayne in Joker film

Over minder dan een maand zullen de opnames beginnen aan Todd Phillips‘ Joker-film. Vandaag werd bekendgemaakt dat Alec Baldwin de rol van Thomas Wayne, de vader van Bruce Wayne / Batman, zal gaan spelen.

Volgens The Hollywood Reporter zal Baldwin’s incarnatie van Thomas Wayne afwijken van het traditionele beeld van het personage als filantroop. In plaats daarvan wordt Joker‘s Thomas Wayne neergezet als ”a cheesy and tanned businessman who is more in the mold of a 1980s Donald Trump.” Baldwin heeft vele malen Trump gespeeld voor Saturday Night Live.

Joaquin Phoenix speelt het titelpersonage naast Robert De Niro, Zazie Beetz en Marc Maron. Onder leiding van Todd Phillips (The Hangover franchise) draait de nieuwe film om de iconische aartsvijand van Batman en is het een origineel, op zichzelf staand verhaal dat niet eerder op het grote scherm te zien is geweest. Phillips’ verkenning van een man die door de maatschappij wordt genegeerd, is niet alleen een karakteronderzoek, maar ook een breder waarschuwingsverhaal.

Phillips zal de film regisseren op basis van een scenario dat hij samen met schrijver Scott Silver (The Fighter) heeft geschreven. De film zal geproduceerd worden door Emma Tillinger Koskoff en uitvoerend geproduceerd door Richard Baratta. De film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

Joker zal op 4 oktober 2019 in première gaan.