Alec Baldwin schiet per ongeluk cameravrouw dood

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft een dodelijk schot gelost op de filmset van de western Rust. Cameravrouw Halyna Hutchins kwam daarbij om het leven en de regisseur Joel Souza raakte gewond.

De politiekorpschef van Santa Fe meldde het tragische incident dat zich heeft afgespeeld op de filmset van Rust, in de Amerikaanse staat New Mexico. De 63-jarige acteur Alec Baldwin is ook co-producent van de film. Tijdens de opnames moest Baldwin schieten met een prop-wapen waar losse flodders in hoorden te zitten. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed. Ook de 48-jarige regisseur Joel Souza moest met schotwonden naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens The Hollywood Reporter verkeert hij in kritieke toestand en ligt hij op de afdeling intensieve zorg in het Christus St. Vincent-ziekenhuis in Santa Fe.

Baldwin was niet op de hoogte van het type munitie in het geweer. Een vertegenwoordiger van de productie zei dat de productie voorlopig is stopgezet en dat de veiligheid van de cast en crew de topprioriteit is. De afdeling Santa Fe Sheriff liet weten:

“Mr. Baldwin was questioned by investigators and released. No arrests or charges have been filed.”

Hieronder is de volledige verklaring van de afdeling Santa Fe Sheriff te lezen:

“Santa Fe County Sheriff’s deputies were dispatched to the Bonanza Creek Ranch movie set of the western “Rust”, October 21, 2021, when an 911 caller reported a shooting on the set. 

The sheriff’s office confirms that two individuals were shot on the set of Rust. Halyna Hutchins, 42, director of photography and Joel Souza, 48, director, were shot when a prop firearm was discharged by Alec Baldwin, 68, producer and actor. 

Ms. Hutchins was transported, via helicopter, to University of New Mexico Hospital where she was pronounced dead by medical personnel. Mr. Souza was transported by ambulance to Christus St. Vincent Regional Medical center where he is undergoing treatment for his injuries. 

This investigation remains open and active. No charges have been filed in regard to this incident. Witnesses continue to be interviewed by detectives.”

Rust heeft hoofdrollen voor Alec Baldwin, Travis Fimmel, Brady Noon, Frances Fisher en Jensen Ackles. De film is geschreven en geregisseerd door Joel Souza. Souza en Baldwin schreven het verhaal.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter