Alien viert 40-jarig bestaan met 6 korte films

Ter ere van het 40-jarig bestaan van regisseur Ridley Scott‘s Alien, geeft 20th Century Fox Film zes originele Alien korte films uit. De films zijn allemaal gemaakt door fans. Zij konden ideeën opsturen op de site Tongal en uit die ideeën heeft Fox er zes gekozen die daadwerkelijk gemaakt mogen worden.

De eerste vier korte films zullen op Emerald City Comic Con in première gaan op vrijdag 15 maart, waarna ze op C2E2 in Chicago worden vertoond op 23 maart. De laatste twee worden op WonderCon getoond op zaterdag 30 maart. Bekijk hieronder alvast de trailer voor de shorts!

Na deze screenings zullen de korte films vanaf 29 maart wekelijks op IGN worden uitgebracht. De zes films hebben ook al titels en synopsissen gekregen:


ALIEN: Alone: Hope, een verlaten crewlid aan boord van de Otranto, een vervoerschip voor chemicaliën, heeft zichzelf en haar schip een jaar lang levend gehouden terwijl het langzaamaan uit de hand loopt. Na het ontdekken van een verborgen lading zet ze alles op het spel om met het kapotte schip koers te zetten om menselijk leven te vinden. Geschreven en geregisseerd door Noah Miller.


ALIEN: Containment: Vier overlevenden zijn gestrand aan boord van een klein ontsnappingsschip in de diepe ruimte. Ze proberen de details rondom de infectie die aan de vernietiging voorafging op een rijtje te zetten, maar de verhoudingen worden op scherp gezet als het onduidelijk is wie ze kunnen vertrouwen én of iemand toch is geïnfecteerd. Geschreven en geregisseerd door Chris Reading.


ALIEN: Harvest: De overlevenden van een crew van een beschadigde ‘deep-space harvester’ heeft slechts minuten om de evacuatieshuttle te halen. Een bewegingssensor is hun enige manier om te navigeren terwijl een wezen in de schaduwen hen blijft belagen. Toch lijkt het erop dat het grootste gevaar zich in het open heeft verstopt. Geregisseerd door Benjamin Howdeshell.


ALIEN: Night Shift: Wanneer een space trucker die vermist was terug wordt gevonden, gedesoriënteerd en met een flinke kater, suggereert zijn medewerker een slaapmutsje als remedie. Sluitingstijd nadert en ze worden na enig aandringen in het supply depot van de colony gelaten waar de situatie van de trucker verslechtert, een jonge supply-medewerker moet het heft in handen nemen. Geschreven en geregisseerd door Aidan Breznick.


ALIEN: Ore:  Lorraine is een hardwerkende mijnwerker op een mijnkolonie en wil een beter leven voor haar dochter en kleinkinderen. Wanneer ze op haar shift een dode mijnwerker ontdekt, onder mysterieuze omstandigheden, wordt ze gedwongen om te ontsnappen of de opdracht van management te negeren en haar angst onder ogen te zien om te vechten voor de veiligheid van haar gezin. Geschreven en geregisseerd door de Spear Sisters.


ALIEN: Specimen: Het is nachtdienst in een groeihuis op een kolonie en Julie, een botanist, doet haar best om verdachte stalen van grond in bedwang te houden nadat ze haar gevoelige labo-hond triggerden. Onverwacht gaat het lab onverwachts in een volledige ‘shutdown’ en zit ze binnenin gevangen. Ze weet echter niet dat een alien-wezen uit een cargoschip is ontsnapt en dat een kat-en-muis-spel begint wanneer het wezen op zoek gaat naar een host. Geregisseerd door Kelsey Taylor.