Alle ingrediënten voor een succesvolle A Nightmare on Elm street remake

De laatste jaren zijn er een hoop horrorfilm reboots of remakes geweest, alleen waren ze niet allemaal succesvol. Een voorbeeld is uit 2010, de tot op heden laatste film in de A Nightmare on Elm Street franchise.

A Nightmare on Elm Street is een Amerikaanse horror-mediafranchise, bestaande uit negen films en een televisieserie. De franchise draait geheel om het personage Freddy Krueger, een monsterlijke man die mensen in hun dromen opjaagt en vermoordt. De franchise begon in 1984 met de film A Nightmare on Elm Street, geschreven en geregisseerd door Wes Craven. Er volgde nog 8 sequels (Freddy VS Jason meegerekend). Kortgeleden is er bekend gemaakt dat er een nieuwe remake gaat komen. Hier zijn een aantal tips om van deze reboot wel een succes te maken.

1. Breng Robert Englund terug

Er is maar een acteur die de iconische rol kan spelen van Freddy Kruger en dat is Robert Englund. In 2010 heeft Jackie Earl Haley zijn best gedaan met het personage, maar hij kwam niet uit de verf als Freddy. Dit in tegenstelling tot Jason Voorhees, die in de Friday the 13th films door verschillende acteurs gespeeld kon worden. Hellraiser is nog zo’n voorbeeld. Doug Bradley is in alle films te zien geweest als Pinhead. In de laatste Hellraiser film speelde Stephan Smith Collins Pinhead. Deze film bracht de franchise niets goeds.

Robert Englund

2. Gebruik geen CGI voor Freddy’s gezicht

Een groot struikelblok in de 2010 remake was dat het verbrande gezicht van Freddy er té nep uitzag. Het gezicht was oorspronkelijk op echte brandwonden geïnspireerd. Hoewel Englund’s make-up proces uren duurde, zag het er toch enger uit. Vooruitgang is niet altijd een pluspunt.

4-things-that-can-make-the-new-nightmare-on-elm-street-reboot-work-553552

3. Maak Freddy grappiger

Het beste aan Freddy’s karakter is de combinatie van donkere humor en sadisme. Zijn oneliners zijn nog altijd onderdeel van de populaire cultuur. De Freddy uit de 2010 remake was veel te serieus. Hij was wel wat enger en sadistischer, maar niet zoals Freddy volgens de fans hoort te zijn. Uiteindelijk zijn het de fans die de bezoekersaantallen bepalen.

Nightmare on Elm street remake

4. Meer indrukwekkende moorden

De creativiteit van de moorden maakte de originele film populair Dit ontbrak ook in de remake. Freddy maakt gebruik van de zwaktes van zijn slachtoffers om ze om het leven te brengen. Hieronder een aantal voorbeelden.

Nightmare on Elm street remake Nightmare on Elm street remake4-things-that-can-make-the-new-nightmare-on-elm-street-reboot-work-553576

Ik ben erg benieuwd hoe de nieuwe remake gemaakt zal worden. Casting zal erg belangrijk zijn. Zijn jullie blij met een nieuwe A Nightmare on Elmstreet remake?

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter