Alle seizoenen Dokter Deen vanaf 13 juli op Videoland

Vanaf 13 juli zijn alle seizoenen van de Nederlandse dramaserie Dokter Deen te zien op Videoland. De hoofdrol in deze serie is weggelegd voor Monique van de Ven. De Nederlandse dramaserie van Omroep MAX werd geschreven door Edwin de Vries en Simone Kome-van Breugel.

In de serie Dokter Deen kruipt Monique van de Ven in de huid van huisarts Maria Deen, die naast haar werkzaamheden als arts nog veel meer betekent voor de inwoners van het eiland. Zij heeft een praktijk aan huis, met een apotheek en een kleine operatiekamer waar zij kleine ingrepen kan uitvoeren.

Het leven op het eiland is een unieke wereld, totaal anders dan het leven op het vasteland. Maria Deen is de rots in de branding waar de eilandbewoners en bezoekers voor raad en daad naar toe gaan. Maria komt vaak voor moeilijke keuzes te staan. Voor noodgevallen is er aan de wal een helikopter, maar die is niet altijd op tijd of kan helemaal niet komen. Maria moet dan ook regelmatig alles doen wat in haar macht ligt om levens te redden.

De serie is gebaseerd op het boek Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen. In dit fictieve dagboek beschrijft het personage Hendrik Groen zijn leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord.

De man van Monique, Edwin de Vries, heeft de serie bedacht. Het eerste seizoen van de reeks verscheen in het jaar 2012. Een tweede seizoen werd uitgezonden vanaf 2 december 2013. Het derde seizoen werd uitgezonden vanaf 4 januari 2016. In oktober 2016 werd bekendgemaakt dat er een vierde en tevens laatste seizoen zou komen in 2018.

Alle vier de seizoenen van Dokter Deen zijn vanaf 13 juli te zien bij Videoland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter

GESCHREVEN DOOR

Glenn Abbink

BEKIJK OOK