Alles omtrent Dragon Ball Super: Broly

In januari staat de Nederlandse release van Dragon Ball Super: Broly gepland en het is de eerste keer dat er een Dragon Ball anime film in de Nederlandse bioscopen vertoond zal worden. Vandaar dat wij er wat extra aandacht aan zullen besteden. In dit artikel lees je alles wat wij tot nu toe over de film weten.

Releasedatum

De wereldpremière van Dragon Ball Super heeft op 14 december 2018 plaatsgevonden in Japan. In Amerika verschijnt de film op 16 januari 2019 en in Nederland zal de film vanaf 24 januari te zien zijn.

Kaarten zijn nu te koop via deze links: Pathé, VUE en Kinepolis. De distributie ligt bij Periscoop Anime, wat onderdeel is van Periscoop Film.

Dragon Ball Super?

Veel mensen zullen zich afvragen wat Dragon Ball Super nou eigenlijk is. Met name fans van vroeger die de franchise al een tijdje niet meer gevolgd hebben. We zullen het daarom even toelichten.

De kans is groot dat je op de hoogte was van het feit dat er voor Dragon Ball Z nog een andere serie was, die Dragon Ball heette. Hierin zag je Goku als kind en kwam je erachter hoe hij zijn vrienden heeft leren kennen. Nadat de eerste twee series zo’n overweldigend succes waren besloot men er nog een derde serie achteraan te maken, namelijk Dragon Ball GT. Deze volgde, in tegenstelling tot de voorgaande series, niet het verhaal van de manga.

In 2015 kwam er nog een vierde serie, genaamd Dragon Ball Super. Deze ging verder waar Dragon Ball Z destijds stopte en negeerde daarbij alle gebeurtenissen van Dragon Ball GT. Alhoewel deze serie eerder dit jaar ook tot zijn einde kwam is er een kans dat er nog een nieuw seizoen gemaakt zal worden.

Personages

De volgende personages zullen in de film te zien zijn: Goku, Vegeta, Broly, Paragus, Bulma, Piccolo, Whis, Beerus, Trunks en Goten.

Wie is Broly?

Broly is, net als Goku en Vegeta, een van de Saiyans die de vernietiging van de thuisplaneet heeft weten te overleven. Het personage was al in drie andere Dragon Ball films te zien.

Trailers

Er zijn al meerdere trailers voor Dragon Ball Super: Broly verschenen. Hieronder vind je de meest recente:

Engels of Japans gesproken?

Veel fans vragen zich af welke ”dub” er in de Nederlandse bioscoop vertoond zal worden. Hiermee bedoelen ze of het de Engelse film of de Japans gesproken versie is.

Omdat beide versies populair zijn zal zowel de Engelse als Japanse dub vertoond worden.

Speelduur

De film zal ongeveer 100 minuten duren.

In welke bioscoop?

Zover wij weten zal Dragon Ball Super: Broly in de bioscopen van Pathé, VUE en Kinepolis te zien zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Dragon Ball Super: Broly en misschien zelfs de eerste recensies lezen? Blijf dan onze site in de gaten houden en volg Entertainmenthoek via Facebook!