Allison Schroeder schrijft scenario Minecraft film

Het lijkt erop dat de Minecraft film er toch gaat komen. Oscar-genomineerde Allison Schroeder (Hidden Figures, Frozen 2) is gevraagd om het scenario voor de videogame-adaptatie te schrijven. Dit meldt The Hollywood Reporter. Producenten Roy Lee, Jon Berg en game-ontwikkelaar Mojang zullen het project ook opnieuw vorm geven, nu deze voor de zoveelste keer uit ‘development hell’ getrokken wordt.

De adaptatie is al vijf jaar in de maak, nadat Warner Bros. de strijd om de rechten voor de videogame won. Shawn Levy (Stranger Things) was oorspronkelijk gekoppeld om de film te regisseren en Jason Fuchs (Wonder Woman) zou het script schrijven. Nadat het duo vertrok zou It’s Always Sunny in Philadelphia‘s Rob McElhenney de film regisseren en schrijven, maar hij verliet het project in augustus, waardoor deze weer in de ontwikkelingsfase terechtkwam. Steve Carell is ook al sinds 2016 aan de film verbonden, maar er is geen officiële casting bekendgemaakt.

De Minecraft-film is gebaseerd op Markus “Notch” Persson’s videogame die spelers aanmoedigt om blokachtige, meeslepende werelden te bouwen. De game verscheen in 2009 voor het eerst en werd een enorme hit.

Minecraft verschijnt op 4 maart 2022 in de bioscopen.