Amazon ontwikkelt Event Horizon tv-serie

Variety meldt dat een tv-adaptatie van de cult sci-fi horrorfilm Event Horizon in ontwikkeling is bij Amazon met Paramount Television. Adam Wingard (The Guest, You´s Next, Godzilla vs Kong) zal de serie produceren en wellicht regisseren. Originele producenten Larry Gordon en Lloyd Levin zullen uitvoerende producten produceren naast Jeremy Platt.

Event Horizon ging in 1997 in première en was geregisseerd door Paul W. S. Anderson. De film was een box office en kritische flop. Later werd de film populair bij fans over de hele wereld en werd het een cultfilm. Rollen waren er voor Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan, Joely Richardson, Richard T. Jones, Jason Isaacs en Sean Pertwee.

Het is 2047. Jaren eerder verdween het baanbrekende onderzoeksschip Event Horizon spoorloos. Dit schip verdween onder mysterieuze omstandigheden, maar het is nu weer verschenen in ons zonnestelsel. De Event Horizon is ooit uitgerust met een experimenteel voorstuwingsmechanisme dat snelheden groter dan het licht zou kunnen bereiken. Bij de eerste test van de aandrijving verdween het schip van de radar en was sindsdien spoorloos. Nu is er een signaal gedetecteerd en het United States Aerospace Command reageert. Een onverschrokken kapitein (Fishburne), zijn elite-bemanning en de ontwerper van het verloren schip (Neill) gaan op weg in de richting van de bron van het signaal. Hun missie: het ultramoderne ruimteschip vinden en redden. Wat ze vinden is state-of-the-art interstellaire kwaadaardige entiteit.